Vakantie vieren met een eigen bedrijf: zo doe je dat

Opdrachten & tarieven
Page 1 Created with Sketch.
8 Shares
ZZP Barometer | Zzp'er op vakantie | Staffing Groep

Vind de balans tussen zaken en privé op vakantie

Op vakantie gaan als ondernemer vergt behoorlijk wat voorbereiding. Natuurlijk zorg je ervoor dat je jouw bedrijf zo goed mogelijk achterlaat, zodat het een tijdje zonder jouw volle aanwezigheid kan draaien. Toch is het haast onvermijdelijk dat je tijdens jouw vakantie ook nog een zakelijk telefoontje moet plegen of op een andere manier bezig bent met je bedrijf. Hoe rust je uit op vakantie zonder je bedrijf te verwaarlozen?

Zelfs mensen in loondienst hebben soms al moeite om hun werk los te laten en te vertrouwen op hun collega’s tijdens hun vakantie. Kun je nagaan hoe het werkt als je de enige bent die het bedrijf draaiende houdt.

Opdrachten aannemen op vakantie

Je zou vast ontzettend balen als achteraf blijkt dat je een telefoontje hebt gemist van een grote potentiële opdrachtgever, terwijl jij net aan het zwemmen was. Ook als een van je vaste klanten wat problemen ervaart die alleen door jou op te lossen zijn, wil je ze graag tevreden houden door ze vanaf jouw vakantie-adres toch even te helpen. Bovendien wil je vast ook dat jouw detacheerder je op de hoogte brengt van een mooie opdracht.

Technologische ontwikkelingen

Met name de technologische revolutie heeft voor deze tweestrijd gezorgd: hierdoor zijn we namelijk altijd overal bereikbaar. Deze ontwikkeling heeft dus veel effect op onze “vrije tijd”. Er wordt steeds vaker verwacht dat je wel even kunt reageren.

Naast het feit dat een vakantie bedoeld is om op te laden en alle zaken thuis even met rust te laten, vinden jouw reisgenoten (partner, kinderen, vrienden) het waarschijnlijk ook niet erg gezellig als jij steeds aan het bellen bent op het strand.

Tref voorbereidingen

Er is een aantal zaken die je kunt regelen om ervoor te zorgen dat je zo efficiënt mogelijk bent op vakantie, zodat je genoeg tijd overhoudt voor quality time met jouw reisgenoten.

Werk vanuit de cloud, zodat je op verschillende apparaten bij jouw belangrijke bestanden kunt. Zorg ruim van tevoren dat al jouw belangrijke bestanden hierin staan. Een goede internetverbinding is onmisbaar voor een optimale bereikbaarheid. In Europa kan iedereen tegenwoordig gewoon gebruikmaken van het 4G-netwerk. Mocht je buiten Europa reizen, zorg dan voor een speciaal internetpakket voor het buitenland.

Informeer al jouw klanten duidelijk dat je op vakantie bent. Dan weten ze dat ze je niet hoeven bellen als het geen spoed heeft. Geef het ook aan als klanten bij iemand anders terecht kunnen met hun vraag.

Plan een vast moment in

Tot slot is het van belang om voor jezelf een vast moment op de dag (of om de dag) in te plannen dat je je bezighoudt met jouw bedrijf. Dat is prettig voor jezelf, maar ook voor de rest. Zo weet iedereen waar hij aan toe is en krijg jij rust, omdat je weet dat alles thuis in orde is en er niets dringends op jou wacht.

Fijne vakantie!

De Staffing Groep
Partner van ZZP Barometer

De Staffing Groep is sinds haar oprichting in 1986 uitgegroeid tot één van de grootste IT-detacheerders van Nederland. Deze jarenlange ervaring, de brede marktdekking, de gedegen kennis van de zzp-markt en het grote aanbod van projecten vertaalt zich voor onze opdrachtgevers en voor de zelfstandige professionals die bij ons onder contract staan in een klantgerichte, slagvaardige organisatie die er voor zorgt dat de juiste persoon op de juiste plaats gezet wordt. De Staffing Groep is kennispartner van de ZZP Barometer.

Bekijk alle artikelen van De Staffing Groep →

Aanbevolen

ZZP Barometer | Vakantiegeld regelen | Knab
Zo regelt een zzp'er toch nog wat vakantiegeld
Financiën
Page 1 Created with Sketch.
8 Shares
ZZP Barometer | Vakantie als zzp'er | Freelance Payroll
Kun je als zzp’er op vakantie?
Payrolling
Page 1 Created with Sketch.
8 Shares

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →