Blockchain is snelstgroeiende vaardigheid

ZZP Barometer | Blockchain skill Upwork

Met deze vaardigheden haal jij opdrachten binnen

Volgens het platform Upwork is kennis van Blockchain de snelstgroeiende vaardigheid in het tweede kwartaal van dit jaar. Blockchain voert daarmee voor het tweede achtereenvolgende kwartaal de top 20 aan. Dat schrijft SIA op hun website.

Blockchain — een gedecentraliseerd digitaal register waarin transacties worden geregistreerd — laat een enorm potentieel zien voor de zakelijke wereld. Volgens Upwork, een platform waar freelancers diensten aanbieden, is er op dit moment dan ook een piek in de vraag naar experts die bekend zijn met deze technologie.

Ook de programmeertaal die wordt gebruikt om een blockchain tot stand te brengen is in de top 20 verschenen van meest gewilde vaardigheden. ‘Go’ development staat nu op nummer 10.

Een boek vol inspiratie, trucs en tactieken: Download het ZZP Jaarboek 2016 gratis

Meer bezoekers, meer klanten en meer opdrachten? Download het ZZP Jaarboek van 2016 en ontvang tips, trucs en tactieken die jou als zzp’er, freelancer of interim professional (nog) succesvol(ler) maken.

Meer info

Effect op staffing industrie

Staffing Industry Analysts (SIA) geven aan dat de technologie achter cryptomunten als bitcoin nog erg nieuw is, maar wel een aanzienlijk effect kan hebben op de uitzendbusiness.

De ‘Upwork Skills Index’ berekent de groei van bepaalde vaardigheden, op basis van het vergelijken van de facturen van de zelfstandigen in een bepaald kwartaal te vergelijken met datzelfde kwartaal een jaar eerder.

Flinke groei

De vaardigheden die in de lijst van het tweede kwartaal van 2018 worden genoemd, hebben allemaal een groei doorgemaakt van meer dan 150% binnen het afgelopen jaar. Voor de vaardigheden in de top 10 is dit zelfs 500%.

De top 20 van snelstgroeiende vaardigheden volgens Upwork:

 1. Blockchain
 2. Google Cloud Platform
 3. Volusion
 4. Risk management
 5. Product photography
 6. Rapid prototyping
 7. Google App Engine API
 8. SCORM
 9. GitLab
 10. Go development
 11. Apple UIKit
 12. Enterprise architecture
 13. Tensorflow
 14. Atlassian Confluence
 15. Apple Xcode
 16. eLearning
 17. Customer retention
 18. Articulate storyline
 19. Node.js
 20. Scala development
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Apppwiki - ZZP Barometer

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →