3 tips om het vakantiegevoel vast te houden

Tips, trucs & checklists
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
ZZP Barometer | 3 tips om het vakantiegevoel vast te houden

Evalueer en pas je doelstellingen aan

Het is halverwege augustus en de zomervakantie is bijna voorbij. Het is weer tijd om de wekker te zetten, geduld te hebben in de file en aan de slag te gaan met diverse projecten. Eenmaal aangekomen op je werkplek is het verleidelijk om direct je mailbox te openen en te beginnen aan de opgestapelde mails. Persoonlijk vind ik dat mijn vakantiegevoel direct verdwijnt als ik hiermee start. Hoe kun je nu dat uitgeruste gevoel en de positieve energie van de vakantie zo lang mogelijk vasthouden? In dit artikel geef ik je drie tips om dit vast te kunnen houden.

1. Kijk even terug en evalueer

Zoals ik hierboven al heb benoemd, is het verleidelijk om direct te beginnen met je overvolle inbox of andere zaken die zijn blijven liggen. Ik start na mijn vakantie vaak even met een kort moment om afgelopen maanden te evalueren. Welke doelstellingen heb ik begin dit jaar gesteld en waar sta ik nu?

Het is goed om te kijken wat je al hebt bereikt en hoe je de komende maanden kan werken om je doelen te behalen. Wellicht kun je jouw doelstellingen ook nog passender maken. Door dit te doen heb je meer overzicht en kun je je echt focussen op de zaken die bijdrage aan het behalen van je doelen.

2. Plan en voorkom stress

Stress zorgt er uiteraard voor dat het vakantiegevoel snel kwijtraakt. Het is dus verstandig om je dagen en je werkzaamheden goed te plannen. Plan momenten in je agenda om bijvoorbeeld bezig te zijn met je administratie of plan een bel-uurtje in. Soms helpt het ook een middag te blokkeren, waarin je kunt werken aan een project. Dit kun je bijvoorbeeld doen in een vergaderkamer, zodat je rustig en ongestoord kan werken. Door deze kleine wijzigingen blijf je baas over je eigen agenda en voorkom je stress. Klinkt heerlijk, niet waar?

3. Leuke plannen in het vooruitzicht

In de vakantie ben je vaak ondernemend en doe je leuke dingen met je gezin, familie of vrienden. Op het moment dat je weer gaat werken lever je vaak die leuke momenten in, je hebt weer verplichtingen. Mijn advies is om ervoor te zorgen dat je op korte en op langere termijn leuke activiteiten in het vooruitzicht hebt. Hierdoor zorg je dat je dat vakantiegevoel langer vasthoudt.

Bovenstaande tips klinken wellicht als een cliché, maar het is toch even goed om je hiervan opnieuw bewust te zijn. Ik hoop dat je een fijne vakantie hebt gehad en dat deze tips je een beetje kunnen helpen!

Between Staffing
Partner van ZZP Barometer

Between Staffing bestaat sinds 2000 en zoekt, vindt en contracteert ICT-professionals voor interim opdrachten bij grote opdrachtgevers. Between geeft advies over inhuurprocessen en verzorgt benchmarking van marktconformiteit op kwaliteit, tarief, contractbeheer en payrolling. Tot de opdrachtgevers behoren een groot deel van de centrale overheid, banken, verzekeraars, provincies, universiteiten, multinationals en system integrators. Between is tijdens de FD Gazellen Awards 2018 voor de derde keer op rij uitgeroepen tot FD Gazelle. Between werkt vanuit de kracht van personal staffing en totale marktontsluiting.

Bekijk alle artikelen van Between Staffing →

Aanbevolen

ZZP Barometer | Vakantiegeld regelen | Knab
Zo regelt een zzp'er toch nog wat vakantiegeld
Financiën
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →