Parttime ondernemen: de nieuwste trend

ZZP Barometer | Parttime zzp'en | FreelancePayroll

Zo run jij een onderneming naast je vaste baan

Je ziet het steeds vaker: overdag werken voor een baas en in de avonden en weekenden tijd besteden aan een eigen onderneming. Parttime ondernemen is tegenwoordig erg populair. Waar kan je als parttime ondernemer tegenaan lopen en hoe zorg je ervoor dat je je tijd zo efficiënt mogelijk besteedt?

Wat zijn de voordelen van parttime ondernemen?

Zit het met je eigen onderneming even tegen? Of heb je een tijdje wat minder opdrachten? Maak je geen zorgen! Doordat je onderneemt naast je vaste baan ben je in ieder geval verzekerd van een inkomen. Je loopt dus minder financieel risico!

Hierdoor ervaar je misschien ook minder druk om op korte termijn succesvol te moeten zijn met je onderneming. In plaats daarvan kun je rustig de tijd nemen om de onderneming tot een succes te maken.

Waar kan je tegenaan lopen?

Parttime ondernemen vraagt om goede planningsvaardigheden. Je wil zo goed mogelijk presteren tijdens je vaste werk, maar je wil ook voldoende tijd aan je eigen onderneming besteden. Daarnaast wil je ook nog een sociaal leven hebben, af en toe sporten en ook nog eens de tijd hebben om eens rustig een serie te kijken of een boek te lezen.

Hoe besteed je je tijd zo efficiënt mogelijk?

Als parttime ondernemer sta je voor veel vraagstukken. Hoeveel zekerheid wil ik inbouwen? Moet ik mij wel of niet inschrijven bij de KvK? Naast al deze vraagstukken heb je ook nog je administratie, facturatie en zaken die je voor onder andere de Belastingdienst moet regelen.

Je kunt ervoor kiezen om veel tijd te besteden aan dit soort zaken, maar je kunt het ook uitbesteden. Met payrolling hoef je je geen zorgen te maken over dit soort randzaken. Jij focust je op jouw onderneming, FreelancePayroll doet de rest.

FreelancePayroll
Partner van ZZP Barometer

FreelancePayroll is sinds 2018 actief en richt zich op freelancers en zzp'ers. Wij bieden Freelance payrolling aan voor zelfstandigen denk hierbij aan: salarisbetaling, pensioenopbouw, creditchecks, beschermen bij wanbetaling opdrachtgevers, verzekeren tegen bedrijfsaansprakelijkheid en persoonlijk advies van een eigen adviseur. Voor zelfstandigen bieden we tevens ZZP Ondersteuning aan denk hierbij aan: debiteurenbeheer, creditchecks, opstellen modelovereenkomsten, persoonlijk advies van een eigen adviseur.

Bekijk alle artikelen van FreelancePayroll →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →