Zo zorg je goed voor jezelf én je bedrijf

Opdrachten & tarieven
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
ZZP Barometer | Staffing Groep | Werk/privé-balans

Streef naar een goede werk/privé-balans

De afgelopen zomermaanden werden we allemaal overspoeld met out-of-officeberichten. Dat lijkt misschien vanzelfsprekend in de vakantieperiode, maar zzp’ers kunnen zich zo’n out-of-officebericht niet altijd veroorloven.

Als zzp’er run je je bedrijf alleen: als jij er niet bent, is er niemand die de taken overneemt. Om als zzp’er wat dagen vrij te kunnen nemen, moet je bedrijf goed op orde zijn.

Zoeken naar balans

Het realiseren van een goede werk-privébalans is niet altijd even gemakkelijk, maar wel noodzakelijk. De vraag is: hoe blijf je als zzp’er bereikbaar voor je huidige klanten en beschikbaar voor potentiële klanten, zonder 24/7 te werken?

Er zijn verschillende mogelijkheden om jezelf de nodige rust te geven zonder dat dit ten koste gaat van de continuïteit van je bedrijf. Zo kun je een virtueel assistent inhuren die de operationele taken binnen jouw bedrijf (tijdelijk) van je overneemt. Als je toch bang bent om opdrachten mis te lopen als je even niet bereikbaar bent, kun je ervoor kiezen om een detacheringsbureau in te schakelen.

Zorg voor een optimale gezondheid

Rust nemen is nodig om optimaal te kunnen ondernemen. Het is van belang om rekening te houden met zowel je fysieke als mentale gesteldheid. Het constant bereikbaar willen zijn wil nog weleens roet in het eten gooien. Tot ’s avonds laat en in het weekend doorwerken heeft invloed op de nachtrust. Slaaptekort heeft bovendien een negatief effect op de concentratie en het vermogen om problemen op te lossen neemt af. En dat veel zitten niet goed voor je is, weet iedereen. Kortom, dat komt je bedrijf niet ten goede.

Risico’s vermijden

Een goede manier om te ontspannen is juist ook lekker bewegen. Maar sommige sporten zijn behoorlijk blessuregevoelig: een risico dat veel zzp’ers niet willen nemen.

Uit een poll van ZZP Barometer bleek dat 38% van de ondervraagde zzp’ers bewust blessuregevoelige sporten vermijdt in verband met de risico’s die daaraan verbonden zijn en de mogelijke gevolgen die dit kan hebben voor hun onderneming.

Geld besparen

Regelmatig sporten en ontspannen lijkt in eerste instantie voornamelijk geld te kosten: waar niet gewerkt wordt, wordt geen geld verdiend. Toch kan juist het inplannen van genoeg vrije tijd uiteindelijk kostenbesparend werken. Vakantie nemen, uitrusten en sporten betaalt zich vanzelf terug: een fitte ondernemer voert opdrachten beter uit en bovendien is de kans op uitval aanzienlijk kleiner. Als je overwerkt raakt, wordt het namelijk pas écht duur.

Lukt het jou om genoeg rust te nemen zonder dat je bedrijf eronder lijdt? Hoe zorg jij voor een goede werk/privé-balans?

De Staffing Groep
Partner van ZZP Barometer

De Staffing Groep is sinds haar oprichting in 1986 uitgegroeid tot één van de grootste IT-detacheerders van Nederland. Deze jarenlange ervaring, de brede marktdekking, de gedegen kennis van de zzp-markt en het grote aanbod van projecten vertaalt zich voor onze opdrachtgevers en voor de zelfstandige professionals die bij ons onder contract staan in een klantgerichte, slagvaardige organisatie die er voor zorgt dat de juiste persoon op de juiste plaats gezet wordt. De Staffing Groep is kennispartner van de ZZP Barometer.

Bekijk alle artikelen van De Staffing Groep →

Aanbevolen

ZZP Barometer | Ondernemersgeluk dankzij afwisseling
Gelukkig zzp’en? Zorg voor afwisseling
Het Nieuwe Werken
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
ZZP Barometer | Inzicht | Petra Fehring
Creëer vrijheid door systemen op te zetten
Groei
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →