Interview met Ton Lindeman: pensioensgerechtigd maar nog heel actief

ZZP Barometer | Gepensioneerd | Ton Lindeman

Ondernemers en hun pensioen

In verband met Nationale Ouderendag interviewden wij één van onze ambassadeurs die de pensioensgerechtigde leeftijd al is gepasseerd, maar nog gewoon actief is als ondernemer. Niet alle zzp’ers hebben de luxe om hun werkzaamheden voorgoed neer te leggen en van hun pensioen te gaan genieten. Daar hebben zij (soms deels) zelf al die jaren hard voor moeten sparen. Natuurlijk zijn er ook behoorlijk wat ondernemers die de luxe wel hebben, maar gewoonweg (nog) geen afstand willen nemen van hun passie: hun bedrijf. 

Ton Lindeman, ambassadeur van ZZP Barometer, is zo iemand uit de laatste categorie. Als telg uit een slagersgeslacht van meerdere generaties is hij al vroeg bekend geraakt met de detailhandel in de vleessector. Zo is hij vervolgens internationaal werkzaam geweest als PR-manager bij Verstegen Specerijen, als Hoofd PR & Communicatie bij de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) en als hoofdredacteur en columnist van het magazine De Slager en haar rechtsvoorgangers.

Op dit moment voert hij nog behoorlijk wat nevenwerkzaamheden uit naast zijn eigen bedrijf LinHil. Wij vroegen hem waarom hij op inmiddels 75-jarige leeftijd nog steeds zo actief is als zzp’er, wat hij zoal doet en wat zijn gouden tip is voor andere ondernemers. 

Je bent de pensioensgerechtigde leeftijd al gepasseerd! Waarom ben je nog steeds actief als zzp’er? Wat doe je precies?

Als gepensioneerde ben ik als zzp’er/ondernemer van LinHil blijven doen waar ik altijd sterk in ben geweest. Dat is het verbinden van mensen en bedrijven. Los van LinHil ben ik actief in de volgende stichtingen en ondernemingen:

  • Member of the Board Healthworker Equipment Foundation.
  • Partner bij Meatworld.eu voor Commercial Interests
  • Belangen Stichting Vleessector
  • Ambassadeur voor Van der Linde Interieur BV, inzake zakelijke markt
  • Freelance PR director bij Artihove, inzake zakelijke markt
  • Freelance representative voor Hof van Bemiddelaars
  • Commercial business representative (freelance) voor Glas Geschenken Gouda
  • Vicevoorzitter bestuur Kathedraal van Rotterdam (2e termijn eindigt eind november 2018)  – deze functie is onbezoldigd

Hoe kijk jij tegen de ontwikkelingen binnen de markt aan?

Ik blijf alle innovaties voortdurend volgen. Dat is voor mij de manier om bij de tijd te blijven!

Werk je nog fulltime?

Nee, dat doe ik nu niet meer. Gemiddeld voer ik mijn werkzaamheden binnen vier dagen per werk uit. Mijn werk geeft mij op deze manier nog steeds de gewenste energie.

Omzet verdubbelen als zzp'er? Download deze gratis videocursus

50 dagen lang hebben wij nieuwe tips, trucs, interviews en succesverhalen die jou inspireren en (nog) succesvol(ler) maken. Onze experts geven jou adviezen die jouw omzet als zzp’er kunnen verdubbelen.

Meer info

Je bent een van onze trouwe ambassadeurs. Heb jij nog een gouden tip voor andere zzp’ers?

Mijn gouden tip aan andere ondernemers is om vooral door te gaan, ook al lijkt het soms lastig. Ook is het belangrijk om oog te hebben voor (potentiële) contacten c.q. business om aan opdrachten te komen.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Coolblue - ZZP Barometer

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Bekijk de volledige agenda →