De gemakken van de ondernemer

ZZP Barometer | Tankpas | Gemak zzp'er

Bespaar jezelf tijd met een tankpas

Mensen maken het zichzelf tegenwoordig steeds gemakkelijker. Boodschappen en kleding bestellen we online en worden de volgende dag bij ons thuisbezorgd. Geen zin om te koken? Dan bestel je via een app toch een maaltijd.

Dat geldt ook voor ondernemers. Processen worden geautomatiseerd, waardoor zaken die voorheen veel tijd in beslag namen, zoals de administratie, steeds minder van jouw kostbare tijd innemen. Een automatische boekhoudkoppeling met de bankrekening biedt veel gemak, net als de vele handige apps waarmee je bijvoorbeeld social media-posts in kunt plannen.

Zakelijk rijden

Ook zakelijk rijden wordt steeds gemakkelijker gemaakt. Uit onderzoek blijkt dat bijna een kwart van de zzp’ers tegenwoordig een tankpas heeft. Met een tankpas kun je jouw zakelijke kilometers inzichtelijk maken, omdat je (wekelijks) achteraf een overzichtelijke fiscusproof factuur ontvangt. Zo kun je jouw zakelijke kilometers gemakkelijk declareren en btw terugvorderen, zonder dat je allerlei bonnetjes moet bewaren. Dat scheelt jou veel tijd. Besteed je de administratie uit? Dan scheelt het jouw boekhouder tijd, waardoor jij weer goedkoper uit bent!

Online omgeving

Wanner jij kiest voor een tankpas van Total, ontvang jij alle transacties op 1 overzichtelijke factuur. Je kunt te allen tijde jouw facturen opvragen in de online omgeving van Total: Cards online. Jouw facturen zijn gesorteerd op datum en gemakkelijk te downloaden.

Je kunt met de Total tankpas ook bij Q-park parkeren. Een mooie bijkomstigheid, naast de korting die je met een tankpas sowieso al krijgt op brandstof én de carwash.

Fleetmanagement

Ook voor fleetmanagers biedt Total veel gemak. Als wagenparkbeheerder kun je heel gemakkelijk online tankpassen beheren. Je kunt (extra) kaarten aanvragen, wijzigen of blokkeren. De facturen die je via Total Cards Online kunt inzien, zijn gespecificeerd met alle voertuigen en transacties. Ook kun je waarschuwingen instellen als één van de tankpassen meer verbruikt dan jij in hebt gesteld als maximaal limiet.

Veel zzp’ers denken dat een tankpas enkel geschikt is voor grote bedrijven, maar dat is zeker niet het geval. Het biedt veel gemak voor iedereen die zakelijke kilometers maakt, ook al heb je “slechts” een eenmanszaak. Je kunt zelfs een zakelijke tankpas aanvragen als je alleen een privéauto hebt en daar je zakelijke kilometers mee maakt. Zo kun je ook de btw op brandstof terugvorderen. Dat lijkt veel gedoe, maar dat is het tegenwoordig helemaal niet meer! Maak het jezelf gemakkelijk, dan houd jij tijd over voor zaken waar jij je aandacht veel liever aan besteedt.

Avatar foto
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →