Hoe bewijs je jouw competenties als zzp’er?

Opdrachten & tarieven
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
ZZP Barometer | Competentiescan Staffing Groep

Laat de opdrachtgever jouw kwaliteiten zien

Competenties zijn niet weg te denken van de arbeidsmarkt. Ook op jouw cv staat ongetwijfeld een rijtje competenties. Wellicht noem je er wat concrete voorbeelden bij, maar hoe kun je een potentiële opdrachtgever nu echt overtuigen van jouw kwaliteiten?

Zelfstandig professionals hebben vaak specifieke expertises, die hen helpen bij het uitvoeren van een opdracht. Voordat zij een opdracht uit kunnen voeren, moeten zij deze opdracht echter wel eerst binnenhalen. Daarvoor zijn vaak andere vaardigheden vereist, zoals onderhandelen, netwerken, communiceren en commercieel denken.

De juiste vaardigheden

Vakspecifiek ligt dit anders. Al kun je nog zo goed onderhandelen en communiceren, je zult een potentiële opdrachtgever er ook van moeten overtuigen dat jij de juiste kwaliteiten in huis hebt om een opdracht goed uit te voeren. Referenties kunnen hier bijvoorbeeld bij helpen: argumenten van anderen over jouw kwaliteit zijn immers krachtiger dan “wij van Wc-eend adviseren Wc-eend”.

ICT-competentiescan

Een lastig aspect van competenties is dat er vaak verschillende benamingen zijn voor (ongeveer) hetzelfde principe, wat het lastig maakt voor opdrachtgevers (of recruiters) om geschikte kandidaten voor een opdracht te selecteren.

Om dit, op het gebied van ICT, gemakkelijker te maken voor recruiters én om de professional de mogelijkheid te bieden om zijn/haar kwaliteiten te meten en bewijzen, biedt De Staffing Groep alle professionals een ICT-competentiescan aan. Door middel van een assessment worden 40 verschillende competenties gemeten en in kaart gebracht.

Dankzij de scan kun jij als professional een potentiële opdrachtgever beter overtuigen van jouw vaardigheden. Handig voor als je minder bedreven bent in het binnenhalen van opdrachten.

Veelgevraagde competenties

Ook is het verstandig om op de hoogte te blijven van competenties die vaak gevraagd worden door opdrachtgevers. Verschillende platforms brengen regelmatig een top-10 uit met meest gevraagde competenties. Deze lijsten zijn behoorlijk aan verandering onderhevig. Zo voert Blockchain op dit moment veel lijsten aan, terwijl deze vaardigheid een aantal jaar geleden nog zo goed als onbekend was.

Door kennis op te doen van deze nieuwe vaardigheden, maak je de kans op een opdracht aanzienlijk groter. Bedrijven willen vaak mee met de trends. Als jij ze daarbij kunt helpen met jouw kennis, geeft dat je een grote voorsprong. Bovendien maken deze vaardigheden jou meer waard, waardoor jij een hoger uurtarief kunt vragen.

Zorg ervoor dat je jouw competenties kent en kunt bewijzen en die opdracht is zo binnen!

De Staffing Groep
Partner van ZZP Barometer

De Staffing Groep is sinds haar oprichting in 1986 uitgegroeid tot één van de grootste IT-detacheerders van Nederland. Deze jarenlange ervaring, de brede marktdekking, de gedegen kennis van de zzp-markt en het grote aanbod van projecten vertaalt zich voor onze opdrachtgevers en voor de zelfstandige professionals die bij ons onder contract staan in een klantgerichte, slagvaardige organisatie die er voor zorgt dat de juiste persoon op de juiste plaats gezet wordt. De Staffing Groep is kennispartner van de ZZP Barometer.

Bekijk alle artikelen van De Staffing Groep →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →