3 tips om het beste uit je LinkedIn te halen

https://www.zzpbarometer.nl/wp-content/uploads/2018/11/shutterstock_374576839.jpg

LinkedIn, ideaal om je diensten aan te bieden

Gebruik jij LinkedIn al optimaal? Als zzp’er kun je hier namelijk veel uithalen. Deze zakelijke netwerktool is geschikt om connecties warm te houden, te netwerken en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Bovendien is LinkedIn een zakelijk netwerk: ideaal om je diensten aan te bieden en te laten zien wat je in je mars hebt.

Tip 1: maak je profiel zo volledig mogelijk

Misschien een open deur, maar wel belangrijk. Een volledig profiel ziet er tenslotte aantrekkelijker uit en helpt je persoonlijke pagina aan meer bezoekers. Sta er maar eens bij stil: klik jij op profielen van mensen die geen profielfoto hebben ingesteld? Maak je profiel compleet door de volgende informatie in te vullen:

● je echte naam
● een representatieve profielfoto
● je werklocatie
● je opleidingsachtergrond, inclusief cursussen
● werkervaring met een beschrijving van werkzaamheden en resultaten

Zet je profiel en je LinkedIn-foto vervolgens op openbaar weergeven. Besef wel dat iedereen die jouw naam intypt op Google, je profielfoto kan vinden.

Tip 2: geef aan dat je zzp’er bent

Je kunt op verschillende manieren aangeven dat je zzp’er of freelancer bent. Handig, want dan zien potentiële opdrachtgevers meteen dat ze je kunnen bellen of een bericht kunnen sturen om kennis te maken. Kies bijvoorbeeld voor de volgende opties:

● Selecteer een header met een afbeelding die representatief is voor je bedrijf
● Schrijf in de kopregel wat je doet, waar je in uitblinkt en dat je zzp’er bent
● Laat in de samenvatting blijken dat je zzp’er bent en dat je goed bent in je vak

Tip 3: deel updates en laat zien wat je kan

Zodra je basis in orde is, kun je jouw kwaliteiten en vaardigheden aan je netwerk gaan tonen. Hiervoor kun je ook anderen inzetten. Vraag bijvoorbeeld aan voormalige opdrachtgevers of werkgevers of ze een korte review over je willen schrijven. Bij LinkedIn wordt dit “onderschrijven” genoemd.

Je kunt ook het heft in eigen hand nemen. Plaats bijvoorbeeld regelmatig updates of schrijf een artikel. Op deze manier verschijn je in de tijdlijn van potentiële opdrachtgevers en interessante mensen. Daarnaast is het altijd goed om op vragen van anderen te reageren. Zo laat je aan je netwerk zien waar jouw expertise ligt.

Zakelijke rekening voor zzp’ers
Heb jij al een professionele zakelijke rekening? Bij Knab vind je de voordeligste zakelijke rekening van Nederland. Voor € 5 per maand krijg je 5 zakelijke betaalrekeningen, spaarrekeningen en 1.000 zakelijke transacties per maand.

Knab Zakelijk
Partner van ZZP Barometer

Knab streeft naar een gezonde financiële wereld. In die wereld verkoopt de bank niet alleen producten, maar biedt inzicht in je geldzaken. Zodat jij betere beslissingen over je geld kunt nemen. Knab heeft speciaal voor zzp’ers een voordelige zakelijke rekening ontwikkeld. Alles wat je nodig hebt om je bankzaken goed te regelen, zonder poespas. Voor een vast, laag bedrag per maand. Eindelijk een bank in jouw voordeel. Knab is kennispartner van de ZZP Barometer.

Bekijk alle artikelen van Knab Zakelijk →
Appwiki - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →