Schrijf je plannen uit op basis van een thema

https://www.zzpbarometer.nl/wp-content/uploads/2018/12/shutterstock_310072547.jpg

3 tips voor ‘echte’ goede voornemens

Your mind needs a goal. Ben jij iemand die de dingen vaak op zijn beloop laat? En werkt op je gevoel? Of, wil je serieuze stappen zetten om je bedrijf naar een volgend niveau te tillen? Verlang je ernaar om de regie in eigen hand te hebben? Om die dingen te doen die je al tijden van plan bent? Om werkelijk te groeien. En twee keer zoveel te verdienen in misschien wel de helft van de tijd? Of ambieer je iets heel anders?

Omzet verdubbelen als zzp'er? Download deze gratis videocursus

50 dagen lang hebben wij nieuwe tips, trucs, interviews en succesverhalen die jou inspireren en (nog) succesvol(ler) maken. Onze experts geven jou adviezen die jouw omzet als zzp’er kunnen verdubbelen.

Meer info

Stel jezelf een doel

En dat stellen van een doel is te vergelijken met het maken van goede voornemens. En hoe toevallig, het is december. De tijd om te werken aan goede voornemens.
Maar wat zijn nou goede, goede voornemens? Het is nodig om als ondernemers (goede) doelen voor ogen te hebben. Maar, net als bij goede voornemens, de kans is zo groot dat het uiteindelijk niet lukt.

3 tips voor goede goede voornemens

1. Stel komend jaar een bepaald thema centraal.
Dus bijvoorbeeld: groei of vrijheid, of goed voor jezelf zorgen, zelfvertrouwen

Afgelopen jaar koos ik voor het thema groei. En dat maakte dat ik een nieuw (groter) kantoor heb gezocht en gevonden.
Dat mijn omzet substantieel is gegroeid. Dat ik een aantal trainingen ben gaan volgen, om mijn persoonlijke groei te prikkelen. Ik een andere boekhouder gekozen heb die past bij mijn groei.En dat ik mijn team uitgebreid heb met een virtueel assistent.
O ja, en dat ik die cabrio gekocht heb, waar ik altijd al naar verlangde, in het kader van groei.

Werken vanuit een thema werkt zoveel beter! Je bent in staat om veel meer successen te behalen binnen het thema. En dat geeft energie.

2. Doe/kies alleen die dingen waar je zelf controle over hebt.
Heb jij er geen controle over? Maak je er dan ook niet druk over. Kun je wel zelf sturen? En beïnvloeden? Doe dat dan ook.

Afgelopen jaar heb ik datgene aangepakt waarin ik zelf keuzes kon maken. Weet je hoeveel plezier dat geeft?!

3. De laatste tip luidt als volgt:
Ga in kleine stapjes te werk. En zorg dat datgene wat prettig is en een bijdrage levert, door jou geautomatiseerd wordt. Ondernemen is een prachtige manier om datgene wat je in je hoofd hebt, in de wereld te zetten.

Voor mij werkt het al jaren. Om aan het eind van het jaar mijn plannen uit te schrijven.
Op basis van een thema. En met succes.
Actie in de taxi.

Ik wens je een prachtig thema!

Jolanda Wicherson

Jolanda Wicherson is sinds 14 jaar ondernemer en de laatste jaren actief als ondernemerscoach. Ze helpt ondernemers in hun persoonlijke en zakelijke groei. Jolanda is bekend geworden door het  acquisitiebord, haar titel zakenvrouw van Flevoland 2015. Onlangs verscheen haar boek ‘Geef je bedrijf een KICKSTART: Klanten vinden en binden in de eerste vijf jaar van je onderneming’. Jolanda’s motto: begin maar gewoon…

 

Bekijk alle artikelen van Jolanda Wicherson →
Apppwiki - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.