Schudden voor gebruik

ZZP Barometer | Schudden voor gebruik | Herold Dat

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg

2018 is op sterven na dood, het nieuwe jaar staat op het punt om geboren te worden. In gedachten bereiden wij ons voor op wat we anders gaan doen, we weten dat het slagen van deze nieuwe persoonlijke doelen zoals elk jaar, ook dit jaar weer een zware opgave gaat worden. Albert Einstein verwoorde dat met “Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”. Verandering kost tijd en gaat nooit vanzelf. Iedereen weet dat een fles champagne voor gebruik schudden en daarna direct open maken, om problemen vragen is. De nieuwsgierigheid en de drang om het wel te doen zit er, maar toch houden we ons keer op keer in. Ik daag jullie graag uit om, met de feestdagen voor de deur, het nieuwe jaar 2019 juist daarom  te schudden.

Na mijn deelname aan Expeditie Robinson 2017 ben ik anders naar persoonlijk leiderschap en groepsdynamica gaan kijken. Door in het spel onderscheid te maken tussen het speler en mens zijn ontdekte ik een aantal zaken en werd ik door het spel gedwongen om mijn grenzen op te zoeken. Dit leverde mij  inzichten op die ik in nu in mijn ondernemerschap inzet.

Volgende week wordt de finale van TV seizoen 2018 uitgezonden, alle afleveringen heb ik met veel plezier gekeken en daarover diverse malen blogs geschreven, waarbij ik elke blog afgesloten heb met een tip. De finalisten Gregory, Jan en Dominque lieten de afgelopen maanden gedrag zien dat in relatie staat met onderstaande tips, zij haalden alle drie een felbegeerde finale plaats in dit goed bekeken TV programma. Met het oog op 2019 deel ik daarom graag mijn top 10 tips met jullie.

Omzet verdubbelen als zzp'er? Download deze gratis videocursus

50 dagen lang hebben wij nieuwe tips, trucs, interviews en succesverhalen die jou inspireren en (nog) succesvol(ler) maken. Onze experts geven jou adviezen die jouw omzet als zzp’er kunnen verdubbelen.

Meer info

Top 10 Tips:

 1. Het tonen van lef is belangrijk.
  Luister gerust naar dat ene stemmetje in je hoofd en voorkom daarmee dat je zegt: “Had ik maar naar mijn gevoel geluisterd”.
 2. Een eerste indruk is belangrijk.
  Gebruik een positieve mindset om zelfverzekerd over te komen en pak je eigen rol in een gesprek.
 3. Kijk regelmatig achterom.
  Plaats zaken in perspectief en bedenk daarbij dat elke beslissing zo goed is al de gebruikte argumenten.
 4. Actie is reactie.
  Weet welke dingen jij tegen jezelf zegt om controle en grip te houden op diverse situaties.
 5. Een kat in het nauw maakt rare sprongen.
  Laat jezelf niet door de emotie leiden, toon lef en zeg tegen jezelf: “Niet kiezen is sowieso verliezen !”
 6. Vechten voor je eigen plek.
  Denk in systemen, eis je plaats op en zorg dat halen en brengen in balans is.
 7. Met aardig zijn loop je doorgaans vast.
  Je grenzen verkennen en verleggen is belangrijk, ze bewaken een must anders worden zaken grenzeloos.
 8. Doorgaan op karakter maakt het verschil.
  Stel jezelf regelmatig de vraag: “Wat doe ik als het moeilijk wordt ?”
 9. Houd je altijd vast aan het bedachte proces.
  manage daarbij je eigen prestaties om te komen tot het beoogde resultaat.
 10. Piek op het juiste moment.
  Zoek een sparringpartner om dubbel zo hard te groeien.

Ik vraag me af welke van deze 10 tips jouw spreekwoordelijke fles champagne aan het schudden brengt en daag je uit om fors te schudden, ik wens je daarmee een BRUISEND 2019 toe !

P.S. Mocht je niet durven schudden denk dan bij jezelf, ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan.

Herold Dat
Herold Dat

Als docent fysieke en mentale vorming deelt Herold Dat zijn inzichten over Mentale Kracht, Leidinggeven, Stress Reductie en Agressie regulatie. Door te investeren in het (zelf) Leiderschap, de team-balans en het kunnen presteren onder druk, levert hij daarmee een bijdrage aan een duurzame inzetbaarheid en de veerkracht van personeel binnen diverse organisaties. Daarnaast was Herold Dat deelnemer aan Expeditie Robinson 2017.

Bekijk alle artikelen van Herold Dat →
Appwiki - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →