Expeditiepraat met Herold: Boerse nuchterheid brengt je heel ver!

ZZP Barometer | Boerse nuchterheiod brengt je heel ver! | Herold Dat

Waar anderen het overzicht kwijt raken, gaat rust je redden

Als voormalig Expeditie Robinson lid blik ik terug op de uitzendingen van afgelopen weken. Elke donderdag avond geniet ik van de beslommeringen die de huidige expeditie leden mee maken. Het zal jullie niet verbazen dat ik na mijn deelname in 2017 een andere kijk op het programma heb gekregen.

Finale

Vanuit een uitverkochte Ziggo Dome werd afgelopen donderdag avond de finale show van Expeditie Robinson 2018 uitgezonden. Ik ben benieuwd of de nuchterheid van Boer Jan hem in deze finale gaat helpen om grip te houden of hem juist gaat afleiden. Ik vraag me af of Dominique haar “oog door de naald” actie van vorige week voldoende snel verwerkt heeft om juist nu nieuwe houvast te hebben. Gregory is door zijn sluwe gedrag van de afgelopen afleveringen voor mij de gedoodverfde winnaar. Eén ding is zeker, wie in de finale het meest rust kan bewaren gaat met de Titel Robinson 2018 aan de haal.

Feest

Na de nodige optredens van alle artiesten die in editie 2018 deelnamen is het dan eindelijk tijd voor het finale spel. Voor mij als kijker thuis vind ik tot nog toe aflevering 16 de minste van allemaal. Als je in de Ziggo Dome bent zal het ongetwijfeld een groot feest zijn en de beleving daarbij anders zijn. Eerlijk gezegd kan het mij niet bekoren, tja het is en blijft uiteraard commerciële televisie, komt het niet uit de lengte dan maar uit de breedte. Ik kijk naar Boer Jan, die er lekker ontspannen bij zit en denk bij mezelf laat ik dat ook maar doen en laat de show gelaten over me heen komen.

Held

Eindelijk begint de uitleg van de allerlaatste Robinson proef. Net zoals vorig jaar is dit weer een aaneenrijging van diverse opdrachten die één voor één moeten worden volbracht voordat je met het volgende onderdeel mag beginnen. Ik zie dat Gregory scherp en voortvarend begint en denk direct: “Oei Gregory wat ga je hard, hopelijk houd je dit tempo vast” en vreest direct voor een verslapping later in de finale. Dominique begint lekker met haar puzzel, alleen op de verkeerde tafel en ze sprint vervolgens langs de doos met kogels. Wat de meeste kijkers, net zoals ik, al hebben zien aankomen gebeurt. Boer Jan blijft het meest rustig, houdt overzicht en heeft een lekker tempo, heeft de puzzel gemaakt, de kogels verzameld, de dieren geteld en de poort opengemaakt.

Dominique en Gregory slagen er niet in de poort te openen. Jan verbaast vriend, vijand en zichzelf en slaagt erin als eerste de fakkel aan te steken. Hij is de winnaar van Expeditie Robinson, tot grote vreugde van velen. Pieken op het juiste moment, heet dat. Vóór Jan de halve finale won, had hij nog geen proef gewonnen. Niemand stemde hem weg, omdat niemand hem als de grootste bedreiging zag. Tja, de kracht van een harde werker moet je nooit onderschatten, zo blijkt maar weer. Het harde werken voor het team hield mij vorig jaar ook lang in het spel, Jan heeft zich daarbij beter onder de radar gehouden dan ik. Zijn boerse nuchterheid heeft hem daarbij, net zoals 2 jaar geleden toen boerin Bertie won, duidelijk geholpen. Zijn heldere kijk op het leven en dingen niet groter maken dan ze zijn maken hem de held van deze editie.

Rust gaat redden

Het is je meer dan gegund Jan Bronninkreef, je hebt in mijn ogen de overwinning niet gestolen. Maar juist door te relativeren, hard te werken je eigen succes gecreëerd. Laat het een les zijn voor ons allemaal dat hard werken loont en een portie boerse nuchterheid het verschil maakt op momenten dat het moeilijk wordt. Een nieuw TV- duo is geboren, Boerin Bertie en Boer Jan for president met als slogan: “Rust gaat je redden !

P.S. Zorg voor overzicht door rust te bewaren, durf op tijd te vertragen om daarna op het juiste moment te versnellen.

Herold Dat
Herold Dat

Als docent fysieke en mentale vorming deelt Herold Dat zijn inzichten over Mentale Kracht, Leidinggeven, Stress Reductie en Agressie regulatie. Door te investeren in het (zelf) Leiderschap, de team-balans en het kunnen presteren onder druk, levert hij daarmee een bijdrage aan een duurzame inzetbaarheid en de veerkracht van personeel binnen diverse organisaties. Daarnaast was Herold Dat deelnemer aan Expeditie Robinson 2017.

Bekijk alle artikelen van Herold Dat →
Terberg Leasing - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Bekijk de volledige agenda →