50+ zzp’ers vormen de meest kansrijke groep in de ondernemers-community

ZZP Barometer | 50 plus zzp'er | Marco den Hartog

Ga stappen zetten naar een mooie toekomst en groei als ondernemer

Ik heb het al vaak meegemaakt, een talentvolle maar wat onzekere 50+ zzp’er bij mij aan tafel die zegt: ” Ondernemen, dat is toch meer iets voor jonge mensen?” Of: “Het lijkt me superleuk, maar is dat voor mij wel weggelegd?” Het begint bij mij dan direct te kriebelen omdat ik iets weet wat zij niet weten.

Omzet verdubbelen als zzp'er? Download deze gratis videocursus

50 dagen lang hebben wij nieuwe tips, trucs, interviews en succesverhalen die jou inspireren en (nog) succesvol(ler) maken. Onze experts geven jou adviezen die jouw omzet als zzp’er kunnen verdubbelen.

Meer info

50+ ers vormen de meest kansrijke groep in de ondernemers-community.

Echt waar: mijn eigen, keiharde, dagelijkse ervaring. Zo zit dat:

Heel eerlijk: werkgevers zitten niet altijd te wachten op een iets oudere nieuwe collega.
Meestal flauwekul, ik ben het er ook niet mee eens maar uitzonderingen daar gelaten wil de werkgever toch liever een dertiger. Frustrerend, oneerlijk maar het zij zo.

Dan het goede nieuws: Opdrachtgevers vinden leeftijd helemaal niet belangrijk.
Sterker nog: Ze willen liever een adviseur, interim kracht, vliegende keep of specialist met ervaring. Met netwerk, met wat grijze haren en veel overwicht.

Voor opdrachtgevers is veel ervaring en 50+ dus een pre, terwijl werkgevers liever een dertiger zoeken.
Hoeveel ongelofelijke mogelijkheden levert dat op? Ik maakte het al zo vaak mee, zodra mijn klanten dat doorkrijgen gaat er een wereld voor ze open.
Ze gaan dan hun kwaliteiten anders positioneren, verpakken en zichtbaar maken. Hun grijze haren als een USP inzetten en hun uitgebreide ervaring als een steady tijdelijke toevoeging voor die jonge maar wat springerige afdeling uitbuiten.

Als het goed doet, word jij als 50+er een waanzinnig kansrijke ondernemer.
Geen positieve praatjes, maar mijn eigen keiharde, aantoonbare ervaring.

Zo’n mooie discussie had ik ook pas met zo’n groep waanzinnig talentvolle 50-ers. Bij een aantal ging er een wereld voor ze open, zij gaan stappen zetten naar een mooie toekomst en groei als zzp’er en ondnernemer. En jij?
Mijn fotograaf en videograaf Ed van Niedek maakte een mooie video van de middag. Veel kijkplezier!

Marco den Hartog
Marco den Hartog

Businesscoach voor soepele sales en mooie marketing

Marco is succesvol ondernemer en ervaren businesscoach en -trainer. Daarnaast is hij getrouwd, vader van 2 opgroeiende kinderen, Italië-liefhebber en fanatiek skiër en volleyballer. Hij geeft regelmatig trainingen, workshops en lezingen over ondernemerschap, soepele sales en mooie marketing. Daarbij mag je van Marco altijd een Rotterdamse, praktische en humorvolle ervaring verwachten. Hij brengt zijn eigen praktijk en die van zijn 2000+ cliënten ruimhartig in en laat je zonder enige vaktaal zien hoe ondernemers vandaag nog mooie stappen kunnen zetten naar nog sterker en plezieriger ondernemerschap

Bekijk alle artikelen van Marco den Hartog →
Coolblue - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →