ZZP Agenda week 6: De jungle van het ondernemen

ZZP Agenda

Vind de juiste weg als startende zzp’er

Elke week zet ZZP Barometer de evenementen, borrels, online webinars en workshops die onmisbaar zijn voor jou als freelancer en zzp’er op een rij, in ZZP Agenda. Wil je nooit meer een evenement, borrel of (online) workshop missen? Bekijk dan de volledige ZZP Agenda en voeg deze toe aan jouw Google Calendar.

ZZP Agenda 4 februari: Become King Kong van de online jungle

Laten we eerlijk zijn….. online is enorm overweldigend. Wat dat betreft zijn we er allemaal wel eens in verdwaald, het is net een jungle. Er zijn duizenden technieken, routes en valkuilen. Misschien is het tijd om even op adem te komen een stap terug te doen en vanaf een afstandje te bekijken wat voor jouw bedrijf, met jouw doelgroep en jouw verhaal de beste online marketing strategie is in die online jungle. Zin in een avontuur? Doe dan mee aan de online marketing expeditie!

ZZP Agenda 6 februari: Een eigen bedrijf starten

In een dagdeel worden de belangrijkste zaken rondom het starten van een bedrijf besproken. Je kunt hiermee een solide basis vormen voor je onderneming. De spreker neemt je stap voor stap mee door en in de jungle van het ondernemerschap. Aan de hand van theorie en praktijkervaring, krijg je meer inzicht in het ondernemerschap. Tijdens het seminar is er tijd en ruimte om op vragen in te gaan, mits deze uiteraard relevant zijn voor de groep. Na afloop is het mogelijk om jouw situatie te bespreken met de adviseur via telefoon, mail of sociale media. In dit seminar komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • inzicht in eigenschappen van een ondernemer;
  • voordelen van een ondernemingsplan;
  • tips voor marketing en marktonderzoek;
  • uitleg over financiën, begrotingen, belastingen en aftrekposten;
  • informatie over rechtsvormen, wetten en regels en het voorkomen van risico’s;
  • duidelijke uitleg over nut en noodzaak van een modelovereenkomst.

ZZP Agenda 7 februari: Quick Scan Sales

Gedurende de bijeenkomst ga je aan de slag met het in kaart brengen van de commerciële sterke en zwakke punten binnen je organisatie of als zzp’er. De dag begint met een korte introductie en uitleg over de quick scan.Vervolgens start je de quick scan, er lopen verschillende coaches langs voor vragen en opmerkingen. De coaches helpen ook bij het maken van de quick scan. Vervolgens zal er in groepen een plan van aanpak gemaakt worden. Deelnemers met vergelijkbare scores zullen samen geplaatst worden. Zo kan er van elkaar geleerd worden. Aan het einde van de dag zullen de uitkomsten kort besproken worden. Er is dan gelegenheid voor een drankje en netwerken.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.