Waarom leasen geschikt is voor jou als zzp’er

Lease
Page 1 Created with Sketch.
34 Shares
ZZP Barometer | Waarom leasen geschikt is voor jou als zzp’er | Terberg Leasing

Jouw persoonlijke voorkeur als zzp’er

Als zzp’er kun je profiteren van alle voordelen van een leaseauto. Je wilt als zzp’er natuurlijk graag alle autokosten duidelijk op een rij hebben. Vaak één van de uitgavenposten die behoorlijk groot is. Met lease worden een aantal van de kosten opgevangen. Het geeft je vrijheid, flexibiliteit en zekerheid.

Vrijheid

Bij het leasen van een auto vervalt het aankoopbedrag. Hetgeen meestal een grote aanslag op je portemonnee is, zeker als je als zzp’er net begint. Met leasen geef je jezelf meer vrijheid bij het besteden van je budget. Verder hoef je je geen zorgen te maken als je in een leaseauto stapt. Je betaalt als ondernemer een vast maandbedrag aan de leasemaatschappij. Voor zowel zakelijke als private lease is full operational lease de basis. Afschrijving, reparatie, pechhulp, onderhoud, en verzekeringen zijn bij de prijs inbegrepen. Jij hoeft alleen nog te tanken. Een vrij en zorgeloos gevoel als je in je auto zit. Nu kun je jouw kostbare uren en geld aan andere, belangrijke zaken besteden binnen je onderneming.

Als je ook geen gedoe wilt met bijtelling bij het privégebruik van jouw auto, kies dan voor private lease. Met private lease is van bijtelling geen sprake, aangezien de auto particulier betaald wordt. Zakelijke kilometers mogen tot maximaal 19 cent per kilometer belastingvrij gedeclareerd worden aan de zaak.

Flexibiliteit

Soms is het voor jou als zzp’ers moeilijk een inschatting te maken van de mobiliteitsbehoefte voor nu en in de toekomst. Shortlease en Auto Abonnement kan dan de flexibele oplossing zijn. Het kan zijn dat je ineens zonder opdracht komt te zitten of een opdracht hebt waar je op de fiets naartoe kan. Een auto kan dan overbodig worden. Je kunt dan kiezen voor een kort leasecontract (shortlease) of een  auto abonnement. Hiervoor geldt echter wel, hoe korter de gebruiksperiode, hoe hoger de kosten. Dit maakt het zakelijk Auto Abonnement  van Terberg Leasing dan ook zo bijzonder. Dat is flexibel plus voordelig. Deze optie geeft je veel flexibiliteit en kan voor sommige zzp’ers een slimme keuze zijn.

Zekerheid

Een groot voordeel van zakelijk of private lease is uiteraard dat je niet voor verrassingen komt te staan. Je rijdt voor een vast bedrag in een auto, die aan het einde van het leasecontract ingeruild wordt. Daarnaast weet je vooraf exact wat je mobiliteitskosten per kilometer zullen zijn wat budgetteren makkelijker maakt. Voor een passend advies kun je als zzp’er altijd bij Terberg Leasing Plus terecht. Je krijgt antwoord op al je vragen. Experts, zoals fiscalisten geven advies, afgestemd op jouw persoonlijke situatie en wensen. Ook als het gaat om de financiële aspecten en kredietacceptaties.

Voordelen op een rij van zakelijk of private lease

  • De prijs voor kopen of leasen zijn ongeveer hetzelfde. Dat komt omdat je als leaserijder profiteert van de inkoopkracht (schaalgrootte). Bij leasen ben je geen groot aankoopbedrag kwijt.
  • Ieder maand een vast bedrag voor een auto
  • Exacte indicatie mobiliteitskosten per kilometer.
  • Gemak, alles wordt voor je geregeld: schadereparatie, verzekeringszaken, pechhulp, onderhoud en een vervangende auto.
  • Geen rompslomp met bijtelling bij private lease.
  • Met een Auto Abonnement ben je nog flexibeler en voordelig uit.
  • Persoonlijk advies van experts.
  • Kredietacceptatie voor zzp’ers.
Terberg Business Mobility
Partner van ZZP Barometer

Terberg Business Mobility is onderdeel van Terberg Group, een familiebedrijf dat al ruim 145 jaar actief is in de automotive: een familie van ondernemers die weet wat ondernemers beweegt. Met 28 werkmaatschappijen in 9 landen is de Terberg Group één van de grootste onafhankelijke leveranciers van specialistische voertuigen. Terberg Group legt de nadruk op innovatie, transformatie en waardecreatie.

Bekijk alle artikelen van Terberg Business Mobility →

Aanbevolen

ZZP Barometer | Kopen of leasen, wat past jou het best? | Terberg Leasing
Kopen of leasen, wat past jou het best?
Lease
Page 1 Created with Sketch.
34 Shares
ZZP Barometer | Financiële en fiscale voordelen van leasen | TerbergLeasing
Financiële en fiscale voordelen van leasen
Lease
Page 1 Created with Sketch.
14 Shares

Populaire artikelen

Cybercriminaliteit bij zzp'ers
19% van de kleine bedrijven neemt geen cybermaatregelen
Lease
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →