De kracht van video

ZZP Barometer | De kracht van video | Anne-lys Herder

De uitdaging van een video op je website

Video is hot. We zien ze steeds meer voorbij komen. Op Facebook, op instagram en op de website. Je kunt in een korte tijd zoveel duidelijk maken. Beelden zeggen vaak meer dan 1000 woorden.

De combinatie van video en tekst is sterk. Door deze vormen van content af te wisselen bereik je een groot publiek en dus ook je doelgroep. Je kunt dingen laten zien waardoor de boodschap vaak krachtiger overkomt dan tekst.

De voordelen van video

Je bent authentiek zichtbaar. Je bent HE-LE-MAAL jezelf. Mensen horen je stem en zien je non-verbale communicatie. Door het zien van video’s krijgen mensen het gevoel je al een tijdje te kennen. Het is super persoonlijk. Bij teksten kun je je nog verschuilen, op video’s is dat not done. Zodra jij in beeld komt of begint te praten ben jij zichtbaar.

De uitdaging

Het maken van een video is voor veel ondernemers wel een uitdaging. Er is een bepaalde angst om het niet te doen. Je stapt uit je comfortzone. Maar door dit te doen groei jij als ondernemer en als persoon.

Een paar tips:

  • Wees niet te kritisch over jezelf
  • Praat zoals je normaal ook praat. Ook in een real-life gesprek gaat het vaak niet perfect. Je zoekt weleens naar woorden of de ‘eh’s’ en ‘ah’s’ komen voorbij. Waarom niet in een video?
  • Het is ook wel vreemd om tegen een camera te praten. Je ziet jezelf en niemand praat terug. Je ontmoet een nieuw persoon om tegen te praten, jezelf. En als je jezelf terug hoort hoor je toch een andere stem dan wat je van jezelf gewend bent. Oefen, oefening baart kunst. Oefen eens met korte video’s. Bijvoorbeeld over je hobby of jezelf. En luister deze terug. De eerste keer zal het vooral wennen zijn maar het gaat je steeds beter af.
  • Probeer te praten alsof je tegen een vriendin praat. Zet desnoods een foto van iemand naast of op de camera, alsof je diegene ziet.

Video op je website

Video’s kun je op meerdere manieren gebruiken. Op je website bijvoorbeeld waarbij je in de video vertelt wie je bent. Of op sociale media waarin je over je product of dienst vertelt. Video’s die je van te voren hebt opgenomen of  ‘live’ maakt waarbij kijkers ter plekke op kunnen reageren. Kijk wel recht in de ogen van je publiek. Zodat zij zich aangesproken voelen.

Lekker oefenen

Video hoeft niet duur te zijn. Oefen lekker met je telefoon. De meeste telefoons hebben een goede camerafunctie waarmee je de beste video’s kunt maken. Zorg wel dat je camera recht en stabiel is zodat er een rustig beeld is.

Anne-lys Herder

Anne-lys motiveert en inspireert ondernemers om zichzelf te laten zien op het internet. Wie is je doelgroep, wat is je boodschap en hoe communiceer je dit? Het zijn vraagstukken waar ondernemers dagelijks mee te maken hebben. Ondernemers doen fantastisch werk en dat mag gezien worden. Iedereen is uniek en mensen mogen dat weten.

Bekijk alle artikelen van Anne-lys Herder →
Apppwiki - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →