6 Stappen om je innerlijke rust te hervinden

Avatar foto Groei
Page 1 Created with Sketch.
48 Shares
https://zzpbarometer.nl/wp-content/uploads/2019/03/ZZP-Barometer-6-Stappen-om-je-Innerlijke-rust-te-hervinden-Arturo-Massaro.jpg

Innerlijk rust is een keuze

‘Why wait? Decide to be at peace with whatever is right now. Peace has nothing to do with your circumstances!’ -Bentinho Massaro-

Uiterlijke omstandigheden

Als ondernemer focussen we ons teveel op de uiterlijke omstandigheden. We laten ons daardoor leiden en zijn daarom vaak in een reactieve modus. Als de uiterlijke omstandigheden als leuk ervaren worden, zijn we blij en rustig van binnen. Als die omstandigheden als slecht ervaren worden, zijn we boos verdrietig en onrustig.

Omdat we die uiterlijke omstandigheden bepalend laten zijn, hebben we te weinig invloed op ons eigen gedrag en gevoel. Dat zorgt er voor dat we minder controle hebben over de situaties. We zenden een energie uit die meer gericht is op onrust en hard werken, dan op rust, controle en met gemak resultaten behalen.

Innerlijke omstandigheden

In de Course of Miracles zegt men: ‘I can choose peace rather then this!’

Innerlijke rust is een keuze. Hoe slecht de omstandigheden ook ervaren worden, jij kan kiezen of je innerlijke vrede wilt ervaren of niet. De meesten onder ons denken dat dit niet mogelijk is. Omdat het ze nooit geleerd is, ze denken dat je daar geen invloed op hebt en dat het ze overkomt.

Viktor Frankl (overlever van de Holocaust en psychiater) zegt: “Alles kan je worden afgenomen, behalve één ding: de vrijheid om je reactie te kiezen, ongeacht de omstandigheden waarin je je bevindt.”

6 stappen

Om tot innerlijke rust te komen zijn hier 6 simpele direct toepasbare stappen kort beschreven. Vanuit deze innerlijke rust kan jij veel beter het overzicht hebben en houden in een situatie. Je gaat van een Reactief gedrag naar Creatief.

  1. Door al aan het begin van je dag de intentie te zetten dat jij ten alle tijden rustig blijft, wat er ook gebeurt, heb je al heel veel invloed. Doe dit voordat je uit bed gaat. Dit is écht het belangrijkste moment van jouw dag.
  2. Blijf rustig en dieper ademhalen. Zorg dat de buik goed uitzet. Als de spanning groter wordt gaan de meeste mensen kort en hoog ademen. Dat geeft het lichaam al een signaal om in een vecht of vluchtmodus te gaan.
  3. Focus op hoe je wél de uitkomst wilt zien. Let niet op alle obstakels, maar zie voor je wat het jou oplevert.
  4. Blijf met je gedachten in het hier en nu. Dat is het enige moment dat bestaat. Door te gaan denken over alles wat je nog moet gaan doen en wat niet goed loopt, kan er een verlamming ontstaan en kom je nauwelijks nog in actie.
  5. Weet dat de uiterlijke omstandigheden slechts een perceptie zijn. Jij mag er naar kijken zoals jij dat wilt. Durf het ook eens vanuit een ander standpunt te observeren. Wat zie je als je in de schoenen van die ander gaat staan?
  6. De uiterlijke omstandigheden zijn slechts een weerspiegeling van de innerlijke gemoedstoestand. De dingen zijn niet zoals zij zijn. De dingen zijn zoals wij zijn. Als jij van binnen onrustig bent, zie je dat weerspiegeld in de buitenwereld. Omgekeerd werkt het net zo. Als jij van binnen rust ervaart, zie jij een totaal andere buitenwereld.

Wat zijn nu jouw eerste acties die jij gaat toepassen? Laat het me weten.
Relax, vertraag, geniet en kies voor liefde en innerlijke vrede. Namasté. Inspire your Life, Realize your Dreams!

Avatar foto
Arturo Massaro

Arturo Massaro is internationaal trainer, coach en spreker, oprichter van de Dreamschool en auteur van het boek ‘Het realiseren van je ondernemersdoelen.’. In 2001 kreeg hij letterlijk een droom om trainer te worden en zegde hij zijn baan als manager bij een groot energiebedrijf op. Sinds 2002 geeft hij wereldwijd trainingen in Leiderschap, Teambuilding en Communicatie. Vanaf 2015 helpt hij met zijn Dreamschool ondernemers om hun visie, droom en doel te realiseren. In 2017 is hij de winnaar van de publieksprijs bij de Freelancer of the Year Awards. Daarnaast is Arturo schrijver van het boek Experttips voor het realiseren van je ondernemersdoelen.

 

Bekijk alle artikelen van Arturo Massaro →

Aanbevolen

ZZP Barometer | Van reactief naar creatief
Van reactief naar creatief
Fitheid & balans
Page 1 Created with Sketch.
24 Shares
Arturo Massaro | ZZP Barometer - droomcoach
Droomcoach wint zzp-publieksprijs
Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
8 Shares

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →