Bouw een bedrijf in slechts 10 dagen

ZZP Barometer | Bouw je bedrijf in 10 dagen

Een eigen bedrijf, ga aan de slag

Het proces kan je soms ontmoedigen, je ziet een hele berg werk voor je. Maar opgesplitst in 10 stappen, een 10-dagen-plan, kun je jouw bedrijf binnen deze tijd realiseren. Doorzettingsvermogen en passie zijn jouw drijfveren, ga ervoor!

Dag 1

Schrijf een businessplan. Dit is een cruciale stap in jouw succes. Als je dit eenmaal opgesteld hebt, kan je hier altijd op terugvallen en is duidelijk wat jouw focus is. Een businesssplan geeft je inzicht in de haalbaarheid van je idee en het perspectief op de lange termijn. Meestal geldt hoe korter hoe beter. Meer dan tien pagina’s zou niet nodig moeten hebben.

Dag 2

Bestudeer de markt. Zoek uit waarin jouw producten en services uitblinken in vergelijking met jouw concurrenten. Ontdek wie jouw doelgroep is en welke regels en voorschriften uniek zijn voor jouw branche.

Dag 3

Creëer jouw merk. Om je identiteit op te bouwen, heb je een naam, een logo, een website en een aanwezigheid op sociale media nodig om aan de slag te gaan.

Dag 4

Zorg dat jouw juridische zaken op orde zijn. Huur eventueel een professional of advocaat in voor het opnemen en opstellen van documenten voor juridische overeenkomsten en ideeën die je wilt merken/vastleggen.

Dag 5

Je overhead laag houden. Zorg dat de opstartkosten op een niveau zijn, dat je bewegingsvrijheid hebt. Als je bijvoorbeeld voor een tijdje thuis moet werken, zoek dan een flexwerkplek, koffiebar of restaurant op voor jouw meetings met opdrachtgever en/of klanten.

Dag 6

Netwerk, netwerk, netwerk. Laat weten waar je maar kunt dat je jouw bedrijf bent gestart. Van sociale media tot events en netwerkborrels. Zoek en vind de plekken die je nodig hebt om collega-zzp’ers te ontmoeten, daar te netwerken en zo jouw bedrijf onder de aandacht te brengen.

Heb jij jouw missie, visie en strategie op een rij? Download deze gratis checklist

Jij kan als freelancer, interim professional of (z)zp’er moeite hebben met het opstellen van je missie, visie en strategie. Download onze gratis checklist en krijg hulp bij het opstellen van jouw missie, visie en strategie.

Meer info

Dag 7

Media-aandacht. Zoek naar de kanalen waarvan het publiek geïnteresseerd is in jouw producten en diensten. Toon ze daar op een boeiende en dynamische manier jouw product of dienst.

Dag 8

Wees je eigen self-fulfilling prophecy. Als je denkt dat je dit kunt doen, kún je het ook doen. Ga ervoor!

Dag 9

Focus op het verdienen van inkomsten. Zoek waar mogelijk een manier om een ​​aantal mensen uit je netwerk in te schakelen, om te helpen met taken die anders bij je blijven liggen, zoals bijvoorbeeld de boekhouding. Zo kun jij je concentreren op het grote geheel en het binnenslepen van opdrachten en klanten.

Dag 10

Vier het. Ontvang en lees feedback van opdrachtgevers en klanten. Wees trots op jezelf. Je hebt je eigen bedrijf!

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Coolblue - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →