Is een toekomst als freelancer iets voor jou?

Payrolling
Page 1 Created with Sketch.
64 Shares
https://zzpbarometer.nl/wp-content/uploads/2019/03/ZZP-Barometer-Is-ee-toekomst-als-freelancer-iets-voor-jou-Freelance-Payroll.jpg

Freelancen, een aantal punten op een rij

Het is voor veel mensen een droom: voor jezelf beginnen en doen wat je leuk vindt. Toch zijn er weinig mensen die daadwerkelijk gaan freelancen. Betaalde vrije tijd, ziektekostenverzekering en andere zaken zijn immers moeilijk te verkrijgen als je zelfstandig bent. Blijft de gedachte om een leven te leiden als freelancer toch aan je knagen? Dan zijn er een aantal punten waar je op moet letten.

Waarom wil je het doen?

Allereerst is het belangrijk om jezelf af te vragen wat de reden is om te freelancen. Het is altijd goed om de voor- en nadelen tegenover elkaar te zetten. Aan de ene kant zijn veel branches onvoorspelbaar en heb je nooit een stabiele bron van inkomsten. Aan de andere kant is freelancen erg aantrekkelijker wanneer je bijvoorbeeld extra geld wilt verdienen naast een fulltime baan of je gewoon meer vrijheid wilt binnen je baan.

Je eigen verantwoordelijkheid

Als freelancer heb je diverse verantwoordelijkheden. Zo ben je baas, projectmanager en uitvoerder in één. Bovendien is het ook nog eens belangrijk dat je jouw administratie goed bijhoudt. Bovendien moet je er ook voor zorgen dat je een ziektekostenverzekering afsluit en je spaart voor de belasting omdat je jouw eigen accountant bent.

Deadlines

Je bent zelf de baas over jouw werkzaamheden en spreekt dan ook met jouw klanten deadlines af. Des te meer werk je verricht binnen een bepaalde tijd, des te meer geld je kunt verdienen. Wees er wel van bewust dat jouw werkdruk niet te hoog is. Wees hier dus van te voren goed van bewust.

Een stukje bescherming

Er zijn niet veel wetten die freelancers beschermen. Je hebt geen vast werk op vast werk of inkomsten. Wil je graag extra advies over een freelance leven? Of wil je graag ondersteuning wat betreft de verantwoordelijkheden waar je rekening mee moet houden? FreelancePayroll staat graag voor je klaar.

FreelancePayroll
Partner van ZZP Barometer

FreelancePayroll is sinds 2018 actief en richt zich op freelancers en zzp'ers. Wij bieden Freelance payrolling aan voor zelfstandigen denk hierbij aan: salarisbetaling, pensioenopbouw, creditchecks, beschermen bij wanbetaling opdrachtgevers, verzekeren tegen bedrijfsaansprakelijkheid en persoonlijk advies van een eigen adviseur. Voor zelfstandigen bieden we tevens ZZP Ondersteuning aan denk hierbij aan: debiteurenbeheer, creditchecks, opstellen modelovereenkomsten, persoonlijk advies van een eigen adviseur.

Bekijk alle artikelen van FreelancePayroll →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →