Online factureren als zzp’er?

Avatar foto Apps, software en tools
Page 1 Created with Sketch.
2 Shares
man gaat online factureren met mobiel facturatieprogramma

Wat zijn de voordelen van online factureren als zzp’er?

Factureren, iedere zzp’er heeft er mee te maken. Facturen opstellen kan een tijdrovende klus zijn, tijd die je uiteraard liever besteedt aan het uitvoeren van opdrachten. 

Gelukkig is er een oplossing om het factureren voor de zzp’er zo eenvoudig mogelijk te maken. Verstuur je jouw facturen nog per post of maak je ze met Excel? Lees dan gauw waarom het een goed idee is om over te schakelen op online facturatie

In dit blog hebben we de grootste voordelen van online facturatie voor je op een rijtje gezet:

Online facturen snel betaald
Misschien wel het grootste voordeel van online facturen maken: digitale facturen krijg je veel sneller betaald. Bovendien bieden veel online factuurprogramma’s de mogelijkheid om een iDeal- of PayPal-link in je factuur te integreren. Dit maakt het voor jouw klant nóg eenvoudiger om te betalen. 

Bovendien werken tegenwoordig steeds meer bedrijven met digitale facturatie, waardoor zelf digitaal factureren bijna noodzakelijk is. Je klanten zullen steeds meer gewend zijn aan digitale facturen en dit ook verwachten.

Bespaar kosten en tijd met online factureren
Online factureren is 50-80% goedkoper dan factureren per post. Denk aan wat je allemaal bespaart aan inkt, papier, enveloppen en postzegels. Bovendien zijn veel programma’s voor online factureren gratis. 
Denk bijvoorbeeld aan deze programma’s die volledig gratis zijn voor starters of een gratis proefabonnement aanbieden:
 
Ook bespaar je tijd met online facturen maken. Allereerst scheelt het je een wandeling naar de brievenbus. Daarnaast win je tijd met digitale facturatie doordat je facturen automatisch genereert worden door de facturatiesoftware; je hoeft enkel de juiste gegevens in te voeren en de klant/opdracht te selecteren en het programma doet de rest. Makkelijk toch?

Voorkom fouten met digitaal factureren
Aangezien de software de factuur genereert, voorkom je ook nog eens kleine foutjes, zoals een verkeerd factuurnummer of -datum. Dit scheelt weer correctiewerk achteraf of toch een vervelend mailtje van je klant om de factuur opnieuw te sturen. Ook ben je er met een factuurprogramma zeker van dat je factuur aan alle eisen van de Belastingdienst voldoet.

Overzicht van betaalstatus
Je houdt eenvoudig alle facturen in de gaten met een online programma. Wie heeft er betaald en welke klanten hebben nog een openstaande factuur? Stuur eventueel met een paar klikken een herinnering of aanmaning naar je klanten die de betalingstermijn hebben overschreden.

Integreren met andere systemen
Factuurprogramma’s zijn tegenwoordig makkelijk te integreren met andere online systemen, zoals je urenregistratie of CRM. Koppel je facturatie met de urenregistratie software en zet je gewerkte uren direct om in een online factuur. Je maakt het helemaal compleet als je ook je CRM-systeem aan je factuurprogramma koppelt. Zo maak je bijvoorbeeld in een CRM-pakket eenvoudig offertes op, die je gemakkelijk omzet in een factuur zodra je klant de offerte accepteert. Dan heb je de volledige administratie op één plek.

Transparantie
Door middel van online facturatie creëer je een transparante samenwerkingsrelatie met je klanten en/of leveranciers. Je geeft hen namelijk direct toegang tot alle betaalinformatie. Daarbij versturen vele facturatie apps een notificatie naar de ontvanger wanneer een nieuwe factuur binnenkomt. Op deze manier versterk je de relatie, creëer je efficiëntie en transparantie. De juiste ingrediënten voor een lange, succesvolle samenwerken.  

Overal toegankelijk
Met online facturatie heb je altijd en overal toegang tot je boekhouding. Daardoor kun je nog efficiënter met je tijd omgaan. Zo kun je eenvoudig een factuur versturen als je onderweg bent of even snel kijken of een klant al betaald heeft.

De beste online factuurprogramma’s voor zzp’ers

Kortom, online factureren heeft vele voordelen. Eenvoudig het beste programma vinden om je online facturen te maken? Hieronder hebben wij de beste online factuurprogramma’s voor je op een rijtje gezet.

 

Avatar foto
Arjan Nieuwbeerta

Arjan Nieuwbeerta is Marketing Lead bij Appwiki. Appwiki is dé advieswebsite waar je als zzp’er de beste bedrijfssoftware vindt en vergelijkt. Denk aan software op het gebied van boekhouding, urenregistratie, CRM, webshop en kassa. Door onze expertise met je te delen ontdek je de software die het beste bij je past. Dit helpt je tijd besparen en slimmer (online) te ondernemen.

Bekijk alle artikelen van Arjan Nieuwbeerta →

Dit zijn de beste softwareprogramma’s van 2021 voor zzp'ers :e-Boekhouden.nl

Visma

Rompslomp.nl

DigiBTW

MoneyMonk

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →