Verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid?

Payrolling
Page 1 Created with Sketch.
12 Shares
ZZP Barometer |Verzekeren tegen arbidsongeschiktheid | FreelancePayroll

Welke opties heb je om je te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid

Twintig procent van de 900.000 zelfstandigen in Nederland is verzekerd tegen langdurige ziekte. Toch kan iedereen zomaar onverwachts thuis komen te zitten. Daarom is het goed om je te verdiepen in de opties die je hebt om je te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid.

Sparen of beleggen

Vooral als je starter bent dan kan het zo zijn dat je het liefst jouw geld niet wilt uitgeven aan een verzekering. Je bent immers niet vaak ziek en daarnaast stroomt het geld ook nog niet met bakken binnen, waardoor het misschien niet heel interessant lijkt om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Om toch een beetje tegen pech in te dekken kiezen veel jonge zelfstandigen ervoor om te sparen of te beleggen. Hier kun je misschien de periode van ziekte mee overbruggen, maar het geeft geen volledige zekerheid. Er blijft altijd een risico.

Particulier verzekeren

Veel zelfstandigen kiezen ervoor om zich particulier te verzekeren. Echter zijn er tegenwoordig heel veel aanbieders, dus het kan lastig zijn om een geschikte verzekering te vinden die voldoet aan al jouw wensen en eisen. Er zijn diverse vergelijkingswebsites waar je gebruik van kunt maken om je keuze makkelijker te maken, maar het blijft toch altijd een heel werkje om de juiste verzekering voor jouw situatie te kiezen en alle voorwaarden te begrijpen. Wij raden je daarom aan om je te laten adviseren door een onafhankelijke partij, zoals FreelancePayroll.

Broodfonds

Als alternatief voor particuliere verzekeringen zijn er tegenwoordige verschillende broodfondsen. Een broodfonds bestaat uit een (kleine) groep ondernemers die geld opzij zetten en zo een vangnet vormen voor eventuele arbeidsongeschiktheid. Het is een sociale en betaalbare optie. Let er wel op dat uitkering die je kunt krijgen vaak tijdelijk is. Dit biedt dus geen bescherming tegen permanente arbeidsongeschiktheid.

UWV-verzekering

Ook het UWV biedt verzekeringen tegen ziekte en arbeidsongeschiktheid. Het belangrijkste addertje onder het gras: je moet deze verzekering binnen drie maanden aanvragen nadat je als zelfstandige bent begonnen. Dit heeft als voordeel dat je ongeveer dezelfde voorwaarden bent verzekerd als een werknemer en geen medische keuring hoeft te doorstaan.

Welke optie past bij jou?

Bekijk goed welke optie het beste bij jou past. FreelancePayroll helpt jou graag en geeft advies op maat, zodat je een juiste keuze maakt.

FreelancePayroll
Partner van ZZP Barometer

FreelancePayroll is sinds 2018 actief en richt zich op freelancers en zzp'ers. Wij bieden Freelance payrolling aan voor zelfstandigen denk hierbij aan: salarisbetaling, pensioenopbouw, creditchecks, beschermen bij wanbetaling opdrachtgevers, verzekeren tegen bedrijfsaansprakelijkheid en persoonlijk advies van een eigen adviseur. Voor zelfstandigen bieden we tevens ZZP Ondersteuning aan denk hierbij aan: debiteurenbeheer, creditchecks, opstellen modelovereenkomsten, persoonlijk advies van een eigen adviseur.

Bekijk alle artikelen van FreelancePayroll →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →