Facturen maken: deze opties zijn er

Payrolling
Page 1 Created with Sketch.
3 Shares
ZZP Barometer | facturen maken | Freelance Payroll

Een aantal facturatie opties uitgelicht

Een belangrijk onderdeel van je administratie of boekhouding is het maken van facturen. Maak het jezelf niet te moeilijk en vind een manier om snel en eenvoudig facturen op te stellen. Wij lichten een aantal facturatie opties uit.

Excel

Heb je een kleine en overzichtelijke administratie? Dan kan het een goed idee zijn om gebruik te maken van Excel. De aanschafkosten zijn laag en als het programma op je computer is geïnstalleerd, kost het zelfs helemaal niets. Excel heeft diverse templates waar je gebruik van kunt maken. Let er wel goed op dat je altijd goed moet controleren of je facturen wel voldoen aan alle wettelijke eisen, zoals de vermelding van je kvk-, btw- en factuurnummer, de factuurdatum en het btw-tarief.

(Online) software

Heb je een wat groter klantenbestand? Dan is het een aanrader om te kiezen voor een speciaal factuurprogramma. Zo’n programma vult automatisch belangrijke gegevens in wat heel veel tijd scheelt.

Factuurprogramma of boekhoudprogramma?

Een factuurprogramma is geschikt voor zzp’ers of kleine ondernemingen met een kleine administratie. Heb je een grote administratie? Kies dan voor een boekhoudprogramma. Met zo’n programma kun je verschillende programma’s met elkaar koppelen waardoor je processen automatiseert.

Wat is jouw beste factuurprogramma?

Wat voor jouw onderneming het beste factuurprogramma is, dat is lastig te bepalen. Allereerst hangt het af van je wensen, het type bedrijf, de hoeveelheid klanten en je budget. Factuurprogramma’s zijn over het algemeen niet gratis, wel bieden ze vaak een gratis proefperiode van 30 dagen aan. Probeer dit eens uit en ontdek zelf wat dit voor je oplevert. Je kunt dan altijd nog bepalen of je hier gebruik van wilt maken tegen betaling.

FreelancePayroll
Partner van ZZP Barometer

FreelancePayroll is sinds 2018 actief en richt zich op freelancers en zzp'ers. Wij bieden Freelance payrolling aan voor zelfstandigen denk hierbij aan: salarisbetaling, pensioenopbouw, creditchecks, beschermen bij wanbetaling opdrachtgevers, verzekeren tegen bedrijfsaansprakelijkheid en persoonlijk advies van een eigen adviseur. Voor zelfstandigen bieden we tevens ZZP Ondersteuning aan denk hierbij aan: debiteurenbeheer, creditchecks, opstellen modelovereenkomsten, persoonlijk advies van een eigen adviseur.

Bekijk alle artikelen van FreelancePayroll →

Aanbevolen

ZZP Barometer | Uurtarief bepalen | FreelancePayroll
Hoe bepaal je als freelancer jouw uurtarief?
Payrolling
Page 1 Created with Sketch.
4 Shares
https://zzpbarometer.nl/wp-content/uploads/2019/03/ZZP-Barometer-Is-ee-toekomst-als-freelancer-iets-voor-jou-Freelance-Payroll.jpg
Is een toekomst als freelancer iets voor jou?
Payrolling
Page 1 Created with Sketch.
64 Shares

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →