Zzp’ers willen basisverzekering vanuit de overheid

Payrolling
Page 1 Created with Sketch.
3 Shares
ZZP Barometer | Basisverzekering vanuit overheid | Freelance Payroll

“Keuzevrijheid blijft van groot belang voor zzp’ers”

Zo’n 90 procent van de zelfstandigen zonder personeel is enthousiast over een basisverzekering tegen arbeidsongeschiktheid vanuit de overheid. Wel vinden ze dat de verzekering dan voor iedereen moet gelden en dat de premies betaalbaar zijn. Dit blijkt uit onderzoek van ZZP Nederland.

Iedereen moet in aanmerking komen

Wanneer het plan doorgaat dan hebben zzp’ers recht op een basisuitkering in geval van blijvende en onvolledige arbeidsongeschiktheid. Wie ook voor een tijdelijke of gedeeltelijke arbeidsongeschikt verzekerd wil zijn of een hogere uitkering wil, zou zich zelfstandig moeten kunnen verzekeren. Maarten Post, voorzitter van ZZP Nederland, vertelt tegen RTL Z dat een basisverzekering vanuit de overheid een volledige acceptatie een voorwaarde is voor de invoering van de verzekering. “Iedereen moet dus in aanmerking komen voor zo’n verzekering, want nu worden individuen uitgesloten omdat hun beroep te risicovol is of omdat ze te oud zijn.”

Stelsel op zijn kop

Volgens belangenplatform de Werkvereniging moet het sociale zekerheidsstelsel in Nederland op zijn kop. De verenging vindt het oneerlijk dat het stelsel alleen voor mensen in vaste dienst langdurige arbeidsongeschiktheid, opleidingen en pensioenen regelt. Een oplossing zou een vangnet zijn bij ziekte en arbeidsongeschiktheid.

Keuzevrijheid

Zowel ZZP Nederland als belangenplatform de Werkvereniging vinden dat een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering geen goed idee is. “Keuzevrijheid blijft van groot belang voor zzp’ers”, aldus Post.

FreelancePayroll
Partner van ZZP Barometer

FreelancePayroll is sinds 2018 actief en richt zich op freelancers en zzp'ers. Wij bieden Freelance payrolling aan voor zelfstandigen denk hierbij aan: salarisbetaling, pensioenopbouw, creditchecks, beschermen bij wanbetaling opdrachtgevers, verzekeren tegen bedrijfsaansprakelijkheid en persoonlijk advies van een eigen adviseur. Voor zelfstandigen bieden we tevens ZZP Ondersteuning aan denk hierbij aan: debiteurenbeheer, creditchecks, opstellen modelovereenkomsten, persoonlijk advies van een eigen adviseur.

Bekijk alle artikelen van FreelancePayroll →

Aanbevolen

ZZP Barometer |Verzekeren tegen arbidsongeschiktheid | FreelancePayroll
Verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid?
Payrolling
Page 1 Created with Sketch.
12 Shares
https://zzpbarometer.nl/wp-content/uploads/2019/03/ZZP-Barometer-Is-ee-toekomst-als-freelancer-iets-voor-jou-Freelance-Payroll.jpg
Is een toekomst als freelancer iets voor jou?
Payrolling
Page 1 Created with Sketch.
64 Shares
ZZP Barometer | facturen maken | Freelance Payroll
Facturen maken: deze opties zijn er
Payrolling
Page 1 Created with Sketch.
3 Shares

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →