Het komt op timing aan in ondernemerschap

ZZP Barometer | Ondernemerschap, timing | Jolanda Wicherson

Ik heb het vogeltje over het touwtje laten wippen

Doe jij dat ook wel eens …. Het vogeltje over het touwtje laten wippen?
Je kans voorbij laten gaan?

Chips, vanochtend vertelde ze het mij … “Ik heb al een businesscoach.”
En ik bedacht …. Wat is hier misgegaan?

We sparren al een tijdje. Petra en ik. We zijn aan elkaar gekoppeld door een gezamenlijke kennis.
Ik zag onze gesprekken als intervisie.
Ik heb haar nooit als klant gezien.
En vandaag ….
Ik weet het zeker.
Ik kan haar zo goed helpen.
En nu heeft ze sinds een paar weken al een businesscoach.

Het komt erop aan in ondernemerschap. Timing, het aanvoelen van je klant, lef, de juiste prijs.
En in potentie iedereen als potentiële klant kunnen zien.
En dat deed ik niet…
Bij Petra.
En daarom heb ik het vogeltje over het touwtje laten wippen.

Ik zie dat ook zo vaak bij mijn klanten.
Terwijl hun gesprekspartner soms om een aanbod ‘smeekt’…
Worden de kansen niet gezien.

Gek…
Toen ik de vorige keer met Petra sprak heb ik het nog tegen haar gezegd: “Jij bent eigenlijk mijn ideale klant.”
En toen was er niets.
Ik deed haar geen aanbod.
Ik heb mijn agenda vol met afspraken met mensen die wel “ja” hebben gezegd.
Die ingegaan zijn op mijn aanbod.
Maar Petra niet … en dat is jammer…
Ze had er ook zo goed bijgepast.

Deel het eens met mij … wanneer heb jij een vogel over het touwtje laten wippen?

Jolanda Wicherson
Jolanda Wicherson

Jolanda Wicherson is sinds 14 jaar ondernemer en de laatste jaren actief als ondernemerscoach. Ze helpt ondernemers in hun persoonlijke en zakelijke groei. Jolanda is bekend geworden door het  acquisitiebord, haar titel zakenvrouw van Flevoland 2015. Onlangs verscheen haar boek ‘Geef je bedrijf een KICKSTART: Klanten vinden en binden in de eerste vijf jaar van je onderneming’. Jolanda’s motto: begin maar gewoon…

 

Bekijk alle artikelen van Jolanda Wicherson →
Appwiki - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →