Drie gouden tips voor het maken van facturen

Payrolling
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Facturen maken? Het is een tijdrovend administratieproces. Natuurlijk is het wel van belang dat je het doet én goed. Wij geven je een aantal gouden tips voor een efficiëntere werkwijze.

Wettelijke voorschriften

Bij het maken van een factuur is het belangrijk dat je aan de wettelijke voorschriften van de Belastingdienst voldoet. Dit is noodzakelijk als je boetes wilt voorkomen. Op een factuur moeten de volgende gegevens worden verwerkt:

Volledige naam en adres van jouw onderneming en de klant

  • Btw- en KVK-nummer
  • Factuurdatum
  • Factuurnummer
  • Omschrijving van de dienst of goederen
  • Datum waarop deze geleverd zijn
  • Bedrag, exclusief btw
  • Btw-tarief
  • Totaalbedrag

Zorg ervoor dat de factuur duidelijk en overzichtelijk is. Zo voorkom je vragen en vertraging in betaling.

Facturatiesoftware

Snel een professionele factuur opstellen? Dit kun je doen met behulp van diverse factuurprogramma’s. Een factuurprogramma heeft diverse voordelen. Zo kun je allereerst overzicht creëren en behouden en kun je daarnaast ook offertes opmaken en prijsafspraken opslaan. Verder kennen programma’s automatisch factuurnummers toe, waardoor je dus overzicht houdt. Tevens kun je factuur templates maken. Verder geldt dat je een factuur direct als PDF-factuur naar een klant kunt versturen.

Factureren met Excel

Maak je nog niet zoveel facturen? Dan kun je met Excel altijd goed uit de voeten. Echter is Excel wel foutgevoelig, zeker als je de formules niet goed onder de knie hebt. Bovendien vergt het tijd en geduld, maar als je handig bent met Excel dan is dit zeker een goede optie.

Wil jij je liever bezig houden met ondernemen in plaats van het maken van facturen? FreelancePayroll helpt je graag! Bij FreelancePayroll kun je als zelfstandig ondernemer jouw administratie uitbesteden, zodat jij je volledig kunt focussen op het ondernemen.

FreelancePayroll
Partner van ZZP Barometer

FreelancePayroll is sinds 2018 actief en richt zich op freelancers en zzp'ers. Wij bieden Freelance payrolling aan voor zelfstandigen denk hierbij aan: salarisbetaling, pensioenopbouw, creditchecks, beschermen bij wanbetaling opdrachtgevers, verzekeren tegen bedrijfsaansprakelijkheid en persoonlijk advies van een eigen adviseur. Voor zelfstandigen bieden we tevens ZZP Ondersteuning aan denk hierbij aan: debiteurenbeheer, creditchecks, opstellen modelovereenkomsten, persoonlijk advies van een eigen adviseur.

Bekijk alle artikelen van FreelancePayroll →

Aanbevolen

Payroll - EasyStaff - ZZP Barometer
10 redenen om als zzp’er te beginnen met payroll
Payrolling
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
ZZP Barometer | facturen maken | Freelance Payroll
Facturen maken: deze opties zijn er
Payrolling
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →