Bescherm je privacy én houd je kantoor opgeruimd

Elektronica
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Gemakkelijk documenten vernietigen

Sinds kort leven we in een digitaal tijdperk. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk; zo sla je bestanden op in de cloud of werk je tegelijk in één digitaal tekstbestand met collega’s die in het buitenland zitten. Toch worden veel documenten nog geprint, bijvoorbeeld door freelance advocaten of boekhouders. Sinds de komst van de AVG privacywet is het belangrijk om deze documenten na gebruik te vernietigen. Hiermee voorkom je dat ze in verkeerde handen vallen. Dit kun je uitbesteden, maar je kunt ook een Fellowes papierversnipperaar in huis halen. Dat is een stuk sneller en gemakkelijker.

Wat is de AVG privacywet?

De AVG privacywet, ook wel Algemene Verordening Persoonsgegevens of General Data Protection Regulation genoemd, constateert dat gegevens vernietigd of gewist moeten worden wanneer ze niet langer noodzakelijk zijn. Bij digitale bestanden gebruik je daar de delete knop voor, bij fysieke bestanden gaat dat iets lastiger. Hierbij komt een papierversnipperaar van pas. Dit beschermt niet alleen de privacy van jou en eventuele klanten, maar het zorgt ook voor een opgeruimd thuiskantoor. Plaats je documenten in de invoer en de versnipperaar doet de rest.

Hoe voldoe ik aan de AVG privacywet?

De mate waarin een papierversnipperaar documenten vernietigt, wordt uitgedrukt in het DIN niveau. Als je een document door een versnipperaar haalt, dan verandert deze in een puzzel van stroken of snippers. Hoe hoger de DIN-vernietigingsnorm, hoe moeilijker het is om deze puzzel weer in elkaar te zetten. Om te voldoen aan de AVG privacywet, raden we aan om minimaal een DIN P-3 papierversnipperaar te kiezen. Deze versnippert niet alleen verticaal, maar ook horizontaal. Hierdoor krijg je snippers in plaats van stroken en zijn je documenten lastiger te reproduceren.

Welk DIN veiligheidsniveau heb ik nodig?

DIN P-3 is dus het minimale veiligheidsniveau dat je nodig hebt als zzp’er. Dit is vooral geschikt voor documenten die niet privacygevoelig zijn, zoals een ontwerp voor een website of een menukaart. DIN P-4 en DIN P-5 papierversnipperaars zijn bedoeld voor beroepen zoals freelance psychologen of advocaten, omdat zij te maken hebben met zeer vertrouwelijke informatie zoals cliëntgegevens of bedrijfsrechtelijke documenten.

Snelheid en capaciteit

Naast het DIN veiligheidsniveau is de doorvoercapaciteit van belang. Hoe hoger de doorvoercapaciteit, des te meer vellen papier je tegelijk kunt vernietigen. Als je vaak documenten vernietigt, zorg dan minimaal voor een capaciteit van 10 vellen en kies een papiervernietiger met een korte afkoelperiode of continue werking. Dat scheelt je een hoop tijd. Een versnipperaar met een grote opvangbak is ook handig, want deze hoef je minder vaak te legen.

Overige functies

De kans is klein dat je graag nietjes uit documenten peutert. Daarom heeft Fellowes een groot assortiment aan papierversnipperaars die je nietjes en paperclips meevernietigt. Ook creditcards, dvd’s en cd’s zijn geen probleem voor een groot aantal versnipperaars. Met anti-vastloop technologie stopt de papiervernietiger automatisch wanneer er iets in de invoer komt wat daar niet hoort. Dit is praktisch wanneer je onhandig bent of kinderen hebt die je bureaukamer binnenkomen.

Interesse?

Fellowes zorgt ervoor dat jij je werkzaamheden kunt verrichten, zonder je zorgen te maken over privacywetten of rondslingerende documenten. Ben je geïnteresseerd in een Fellowes papierversnipperaar? Bestel hem dan nu bij Coolblue. Vandaag voor 23:59 besteld, morgen in huis.

Coolblue
Partner van ZZP Barometer

Coolblue, ooit begonnen als studentenbedrijf. Nu een snelgroeiend e-commercebedrijf met 9 fysieke winkels in Nederland en België. Sinds de oprichting in 1999 heeft Coolblue maar één doel: jou blij maken. Ze geven advies met verstand van zaken en hebben een obsessieve focus op klanttevredenheid. Met meer dan 3.000 Coolblue'ers werken ze keihard om de klanten te verwonderen.

Bekijk alle artikelen van Coolblue →

Aanbevolen

ZZP Barometer | AVG-proof | Staffing Groep
Ben jij als zzp’er al AVG-proof?
Opdrachten & tarieven
Page 1 Created with Sketch.
11 Shares

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →