Onderzoek: zzp’ers tevreden over waardering door opdrachtgevers

Ruime voldoendes voor waardering, inzet en uurtarief

Zzp’ers vinden over het algemeen dat hun opdrachtgever(s) voldoende gebruik maken van hun kennis en kunde. Gemiddeld krijgen de opdrachtgevers van de ondervraagde een dikke voldoende (7,1). Over het algemeen kan worden gesteld dat zzp’ers tevreden zijn over hun opdrachtgever, ook qua getoonde waardering. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer in samenwerking met De Staffing Groep.

Optimaal benut

Op de vraag of zzp’ers vinden dat optimaal gebruik wordt gemaakt van hun kennis en kunde is het merendeel dus positief. Opvallend is de reikwijdte van de cijfers. Zo zijn er respondenten die het cijfer 1 geven en die dus vinden dat ze totaal niet goed worden ingezet, terwijl er ook respondenten vinden dat ze helemaal op hun plek zitten en de opdrachtgever een 10 geven!

Arno Pronk, Client Director bij De Staffing Groep: ‘Het algemene cijfer van een 7,1 is natuurlijk mooi, maar de uitkomsten uit het onderzoek geven ook aan, dat er nog een wereld te winnen is. Het plaatsen van de juiste zzp’er op de juiste plaats is een vak, daar houden wij ons bij De Staffing Groep graag mee bezig.’

Wij geloven heilig in de zzp’er, omdat hij de ultieme specialist is.

ZZP Barometer

Waardering voor het werk

Naast de vraag of de juiste zzp’er op de juiste plek zit is er ook gevraagd of de zzp’er vindt dat er voldoende waardering is voor zijn/haar werk vanuit de opdrachtgever. Het gemiddelde cijfer voor de waardering ligt op 7,3. Slechts 11% van de ondervraagde zzp’ers geeft een lager cijfer dan een 5. Het meest gegeven cijfer is een 8. Het kleine aantal onvoldoendes geeft aan dat zzp’ers zich over het algemeen goed gewaardeerd voelen.

Tevredenheid uurtarief

Op de vraag hoe tevreden zzp’ers zijn met hun uurtarief is de spreiding van de antwoorden groter dan bij de waardering en de vraag of ze optimaal worden ingezet. Het gemiddelde cijfer komt uit op een 7,0. Het cijfer 5 of lager wordt door 13% van de ondervraagde zzp’ers gegeven. Een 8 was het meest gegeven cijfer. Er zijn ook respondenten zo tevreden met hun uurtarief dat ze het cijfer 10 geven.

Voor meer informatie over dit onderzoek, bekijk de infographic (Download PNG)

De Staffing Groep
Partner van ZZP Barometer

De Staffing Groep is sinds haar oprichting in 1986 uitgegroeid tot één van de grootste IT-detacheerders van Nederland. Deze jarenlange ervaring, de brede marktdekking, de gedegen kennis van de zzp-markt en het grote aanbod van projecten vertaalt zich voor onze opdrachtgevers en voor de zelfstandige professionals die bij ons onder contract staan in een klantgerichte, slagvaardige organisatie die er voor zorgt dat de juiste persoon op de juiste plaats gezet wordt. De Staffing Groep is kennispartner van de ZZP Barometer.

Bekijk alle artikelen van De Staffing Groep →

Kerncijfers

1,2M
Aantal zzp'ers

Bron: Kamer van Koophandel

Meer weten? Klik hier
100.12
ZZP Vertrouwensindex

Powered by ZZP Barometer

Meer weten? Klik hier
€43,13
ZZP Tariefwijzer

Powered by ZZP Barometer

Meer weten? Klik hier
€63 mrd.
Bruto ZZP Product (BZP)

Powered by ZZP Barometer

Meer weten? Klik hier
7 events
ZZP Agenda

Powered by ZZP Barometer

Meer weten? Klik hier
41 docs
Modelovereenkomsten

Bron: Belastingdienst

Meer weten? Klik hier

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer: