Onderzoek: Een op de vijf zzp’ers rijdt elektrisch als duurzaam alternatief

Openbaar vervoer populair onder zzp’ers

Zzp’ers geven aan dat ze de financiële voordelen van een elektrische auto goed kennen, 21% van de ondervraagden rijdt inmiddels dan ook elektrisch als ze een duurzame oplossing voor hun vervoer kiezen. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1070 zzp’ers in samenwerking met Terberg Business Mobility.

Een derde van de ondernemers heeft duurzame oplossing

36% van de ondervraagde zzp’ers zegt een duurzame oplossing voor zakelijk rijden te hebben. Oplossingen die worden gebruikt zijn de fiets (26%), de elektrische of hybride auto (21%), maar veruit het merendeel van de ondervraagden die al een duurzame oplossing heeft gebruikt het openbaar vervoer (47%).

Alternatieven die worden gebruikt

Als de ondervraagde zzp’ers de fiets gebruiken dan is dat voor iets meer dan een derde deel een elektrische fiets (35%). Als gebruik wordt gemaakt van het openbaar vervoer, dan wordt het meest gebruik gemaakt van de trein (86%). Op grote afstand gevolgd door de bus (8%), de tram (4%) en de metro (2%).

Terberg Business Mobility:
“Het aantal zzp’ers dat duurzaam vervoer inzet, groeit en daar helpen wij ze graag bij.”

Wij geloven heilig in de zzp’er, omdat hij de ultieme specialist is.

ZZP Barometer

Voordelen bekend

Van de ondervraagden geeft 57% aan dat de prijs van elektrische auto’s niet de reden is om geen elektrische auto aan te schaffen. Daarnaast geeft 70% aan dat het bereik van elektrische auto’s ook geen grond is om niet tot aanschaf over te gaan. 10% geeft aan dat duurzaamheid ze weinig interesseert.

Veel ondervraagde zzp’ers weten financiële voordelen te benoemen van een elektrische auto. Zo zegt 79% dat de lagere bijtelling van een elektrische auto van de zaak een groot voordeel is. 56% benoemt de lagere (of geen) aanschafbelasting en 39% benoemt de extra investeringsaftrek die mogelijk is met een elektrische auto.

Voor meer informatie over dit onderzoek, bekijk de infographic (Download PNG)

Terberg Business Mobility
Partner van ZZP Barometer

Terberg Business Mobility is onderdeel van Terberg Group, een familiebedrijf dat al ruim 145 jaar actief is in de automotive: een familie van ondernemers die weet wat ondernemers beweegt. Met 28 werkmaatschappijen in 9 landen is de Terberg Group één van de grootste onafhankelijke leveranciers van specialistische voertuigen. Terberg Group legt de nadruk op innovatie, transformatie en waardecreatie.

Bekijk alle artikelen van Terberg Business Mobility →

Kerncijfers

1,2M
Aantal zzp'ers

Bron: Kamer van Koophandel

Meer weten? Klik hier
100.12
ZZP Vertrouwensindex

Powered by ZZP Barometer

Meer weten? Klik hier
€43,13
ZZP Tariefwijzer

Powered by ZZP Barometer

Meer weten? Klik hier
€63 mrd.
Bruto ZZP Product (BZP)

Powered by ZZP Barometer

Meer weten? Klik hier
7 events
ZZP Agenda

Powered by ZZP Barometer

Meer weten? Klik hier
41 docs
Modelovereenkomsten

Bron: Belastingdienst

Meer weten? Klik hier

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Apppwiki - ZZP Barometer

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer: