Hoe creëer je jouw eigen succes?

Avatar foto Opleidingen & ontwikkeling
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Interview met Rob van Dort over zijn boek ‘Creëer je eigen Succes’. Met zijn boek wil hij ondernemers helpen om direct en duurzamer succesvol te zijn. In dit interview lees je wat Rob te vertellen heeft over zijn boek, zichzelf en het ondernemerschap. In het boek staan ook interviews met bekende succesvolle Nederlanders, ondernemers, coaches en andere professionals, die een schat aan praktische tips geven, over hoe je je eigen succes kunt realiseren.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?

Mijn naam is Rob van Dort. Ik kom uit een ondernemersfamilie en wilde graag voor mijn 30e ondernemer worden. Dat is gelukt op mijn 29e. Eerst heb ik bij 5 verschillende bedrijven sales- & salesmanagement functies bekleed in zowel de agri-business, boomkwekerij, de bouw, makelaardij en bij een bureau gespecialiseerd in commerciële training, werving & selectie. Overal waar ik werkte stegen de omzetten gigantisch. Ik wist toen nog niet dat ik een specialist in omzetverhoging ben. Bij het laatste bedrijf waar ik werkte als Sales- & Management Professional was ik naast mijn werk ook al Sales Coach voor alle nieuwelingen.

De eerste 3 jaar van mijn ondernemerschap was is makelaar in scholing en werving & selectie en had 90 specialisten inzetbaar. Dat bestond nog niet. Na 3 jaar ging ik zelf commerciële trainingen geven en de Werving & Selectie van Sales Professionals doen. De omzetten bij mijn cliënten stegen gemiddeld met 43%. Hierna heb ik mij ook gespecialiseerd in het management. Bedrijven succesvoller maken was mijn missie.

Wat doe je precies? En wat is je missie?

Ik ben nu 55 jaar. Mijn leven en de vele opleidingen, trainingen, coaching, therapieën van vele specialisten is mijn opleiding voor het leven geweest. Nu ben ik Succes Coach & Troubleshooter voor Ondernemers die bedrijven direct en duurzaam succesvol maakt. Ook houd ik me bezig met Werving & Selectie voor Sales, Directie & Management posities, en bemoei me als Succes Commissaris ook met de visie en strategie van organisaties. Mijn missie als kameraad voor het leven is mensen helpen succesvol en gelukkig te zijn.

Wat wil je bij de zzp’er bereiken met dit boek?

Ik heb twee boeken geschreven. Zzp’ers hebben veel aan mijn eerste boek ‘Creëer je eigen succes’ omdat het hen helpt om direct en duurzaam succesvoller te zijn.

Door wie ben je geïnspireerd bij het schrijven van jouw boek?

Olof Smit (R.I.P.) is één van mijn topcoaches geweest die mij heeft geïnspireerd om mijn kennis te delen met ondernemende mensen. Ik heb mij laten interviewen door journaliste Petra Pronk die toonaangevende mensen heeft geïnterviewd en voor hen boeken heeft geschreven.

Wanneer is jouw boek succesvol?

Mijn boek is succesvol wanneer er meer dan 500 boeken per maand verkocht worden. Mijn boek was al snel uitverkocht. Ik heb er in 2020 een interactief E-book van gemaakt die makkelijk leesbaar is.

Wat is jouw favoriete (ondernemers)boek? En waarom?

Heb veel gelezen. Aanraders zijn ‘Vader aarde’ van Olof Smit, ‘Kracht door bewustwording’, succes door groot denken, Handboek voor het totale verkoopsucces (Zig Ziglar) en ‘Intuïtie, de sleutel tot succes’. De vele inzichten en mijn gehele opleiding in mijn leven hebben mij gemaakt tot wie ik nu ben.

Tot slot… wat is jouw belangrijkste tip voor succes voor de zzp’er?

Doe waar je het beste in bent, doe wat jij het leukst vind en luister naar je gevoel en intuïtie. Stop met datgene waar je briljant slecht in bent. Durf om hulp te vragen aan mensen die dingen beter kunnen dan jij. Wanneer je succesvoller wilt worden, neem de stap om me te bellen via 085-773 7777. Een eerste kennismakingsafspraak en intakegesprek is gratis.

Meer weten over ‘Creëer je eigen succes’ of meteen zijn boek bestellen, klik hier.

Avatar foto
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →