De beste urenregistratie apps voor zzp’ers

man rent op stopwatch voor urenregistratie

Een top met de handigste tools

Urenregistratie, misschien wel het minst favoriete klusje van iedere ondernemer. Toch is het belangrijk. Je kunt je uren op verschillende manieren bijhouden; handmatig of in (gratis) urenregistratie apps. In dit artikel vind je een aantal goedkope urenregistratie apps op een rij. Daarnaast leggen we je uit waarom je als zzp’er je uren moet registreren en op welke manieren je dit kunt doen.

Gratis en goedkope urenregistratie apps voor zzp’ers op een rijtje

Om het je makkelijk te maken hebben we de handigste urenregistratie apps voor zzp’ers op een rijtje gezet. Deze tools helpen je om je uren bij te houden op je smartphone, tablet of desktop. Kijk, vergelijk en zie welke urenregistratie app het beste bij jou past. Het gros van deze apps is beschikbaar voor zowel iOS als Android en is gratis te downloaden.

 

Waarom urenregistratie voor zzp’ers belangrijk is

Er zijn verschillende redenen waarom je als zzp’er je uren moet bijhouden. Een gedetailleerd urenoverzicht geeft je inzicht in je bedrijfsvoering en je kunt hiermee je facturen beter verantwoorden naar je klanten toe. Om voor de ondernemersaftrek in aanmerking te komen is het belangrijk dat je bij de Belastingdienst kunt aantonen dat je minimaal 1225 per jaar in je onderneming hebt geïnvesteerd. Daarbij moet je overzicht houden over al je bedrijfsactiviteiten en moet je in staat zijn om aan te geven welke uren er per project zijn gefactureerd. Als je urenadministratie niet op orde is, loop je de kans aftrekposten zoals de zelfstandigenaftrek en de startersaftrek mis te lopen. Dat betekent dat je meer belasting moet betalen en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Genoeg redenen dus om je gewerkte uren nauwkeurig te registreren.

Op welke manier uren registreren als zzp’er?

Er zijn twee manieren waarop je als zzp’er je uren kunt bijhouden, elk hebben ze voor- en nadelen. Voor veel startende ondernemers is Excel een voor de hand liggende keuze, het is gratis en je bent er waarschijnlijk al goed mee bekend. Zolang je netjes alle uren, de data, locaties en je uurloon invult, is dit voldoende voor de Belastingdienst. Maar werken met Excel heeft ook nadelen: het kan tijdrovend en ingewikkeld zijn en is foutgevoelig doordat je gemakkelijk vergeet hoeveel tijd je precies hebt besteed aan een specifieke taak.

Een heel goed alternatief is daarom je uren bijhouden met app. Of je nou onderweg bent, op kantoor zit of vanuit huis werkt, een urenregistratie app geeft je als zzp’er de vrijheid om altijd en overal je uren te noteren. Daarmee verklein je de kans dat je uren vergeet te registreren. Daarnaast beschikken de meeste apps voor urenregistratie over een ingebouwde stopwatch waarmee je je werk gemakkelijk kunt timen. Deze apps geven je zo een gedetailleerd overzicht van de werkzaamheden en efficiëntie van jouw onderneming. Zeker wanneer je veel verschillende taken uitvoert als zzp’er of vaak onderweg bent, is het slim om een app te gebruiken om je uren te registreren.

Avatar foto
Arjan Nieuwbeerta

Arjan Nieuwbeerta is Marketing Lead bij Appwiki. Appwiki is dé advieswebsite waar je als zzp’er de beste bedrijfssoftware vindt en vergelijkt. Denk aan software op het gebied van boekhouding, urenregistratie, CRM, webshop en kassa. Door onze expertise met je te delen ontdek je de software die het beste bij je past. Dit helpt je tijd besparen en slimmer (online) te ondernemen.

Bekijk alle artikelen van Arjan Nieuwbeerta →

Dit zijn de beste softwareprogramma’s van 2021 voor zzp'ers :e-Boekhouden.nl

Visma

Rompslomp.nl

DigiBTW

MoneyMonk

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →