Gratis of goedkope factuurprogramma’s voor zzp’ers

Avatar foto Apps, software en tools
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
man maakt factuur met laptop en factuurprogramma

Ga je voor Excel of online factuurprogramma?

Tegenwoordig is er een groot aanbod van factuurprogramma’s voor zzp’ers. Een aantal is gratis beschikbaar en voor sommige betaal je een maandelijks bedrag. Waarschijnlijk wil je als startende zzp’er de kosten het liefst zo laag mogelijk houden. Het is daarom een logische stap om te beginnen met een gratis factuurprogramma.

Hieronder hebben wij de beste gratis en goedkope factuurprogramma’s voor zzp’ers op een rijtje gezet.

De beste gratis of goedkope factuurprogramma’s voor zzp’ers

 

Twijfel je nog tussen Excel of een gratis facturatieprogramma? Hieronder bespreken we de mogelijkheden en verschillen tussen factuurprogramma’s voor zzp’ers.

Gratis factuur maken met Excel

Een heel populair én gratis factuurprogramma onder zzp’ers is Excel. Een logische keuze want Excel is namelijk een rekenprogramma. Het programma is perfect om alle berekeningen voor jouw factuur te maken: van het berekenen van btw en kortingen tot het uitrekenen van het totaalbedrag. Dat gaat uiteraard niet vanzelf; voor het maken van gratis facturen in Excel, heb je enige kennis van de Excel-formules nodig.

Voor de meeste (startende) zzp’ers is dat echter geen probleem. Excel is vaak al op je desktop geïnstalleerd waardoor de kans groot is dat je al bekend bent met dit programma. Ben je nog niet bekend met Excel? Maak dan gebruik van de gratis factuur templates voor Excel waarin de juiste formules al zijn verwerkt.

Factureren met behulp van gratis of goedkope software

Gratis factureren in Excel is handig, maar als je onderneming groeit en het aantal facturen toeneemt, ben je hier al gauw veel tijd aan kwijt. Wil je tijd besparen op het maken van facturen? Kies dan voor een van de gratis of goedkope factuurprogramma’s voor zzp’ers.

Deze programma’s helpen je overzicht te creëren in je facturatieproces, bijvoorbeeld door het automatisch toekennen van factuurnummers. Bovendien kun je deze programma’s ook gebruiken voor het opmaken van offertes en opslaan van prijsafspraken.

De voorgeprogrammeerde templates zorgen voor een professioneel opgemaakte factuur, die gegarandeerd alle vereiste onderdelen bevat. In tegenstelling tot Excel, hoef je dus niet zelf te stoeien met rijen, kolommen en cellen om een verzorgde opmaak te creëren.

En zodra je factuur klaar is, kun je deze direct als PDF-factuur naar je klant versturen. Het programma houdt dan vervolgens de betaaltermijn bij, waardoor je in een oogopslag kunt zien of (en wie) je een betalingsherinnering moet sturen.

Tot slot kun je deze gratis of goedkope factuurprogramma’s vaak koppelen aan je boekhoudprogramma. Uitgaande facturen worden zo automatisch in het juiste btw-tijdvak opgenomen, waardoor je ook de btw-aangifte een stuk sneller en eenvoudiger verwerkt.

Verschil tussen gratis en relatief goedkope programma’s

Er is een ruim aanbod aan factuurprogramma’s voor zzp’ers, variërend van gratis tot prijzig. Het verschil tussen een gratis factuurprogramma voor zzp’ers en een factuurprogramma waarvoor je moet betalen, zit vooral in de aangeboden functies.

Wil je een uitgebreid functiepakket, dan betaal je daar uiteraard meer voor. Als je gebruik wilt maken van een facturatie software, onderzoek dan eerst de mogelijkheden en opties. Vervolgens moet je bedenken wat jij nodig hebt en kun je op basis daarvan een aantal opties vergelijken. Om je te helpen vind je hier een overzicht met goedkope factuurprogramma’s en software met een gratis proefperiode.

Avatar foto
Arjan Nieuwbeerta

Arjan Nieuwbeerta is Marketing Lead bij Appwiki. Appwiki is dé advieswebsite waar je als zzp’er de beste bedrijfssoftware vindt en vergelijkt. Denk aan software op het gebied van boekhouding, urenregistratie, CRM, webshop en kassa. Door onze expertise met je te delen ontdek je de software die het beste bij je past. Dit helpt je tijd besparen en slimmer (online) te ondernemen.

Bekijk alle artikelen van Arjan Nieuwbeerta →

Dit zijn de beste softwareprogramma’s van 2021 voor zzp'ers :e-Boekhouden.nl

Visma

Rompslomp.nl

DigiBTW

MoneyMonk

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →