De 9 beste flexwerkplekken in Groningen

Flexwerkplekken
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Werk als zzp’er op de meest inspirerende flexwerkplekken

Elke week neemt ZZP Barometer voor jou als zzp’er een stad in Nederland onder de loep en kijkt naar de beste, hipste, meest inspirerende, nieuwste en gezelligste flexwerkplekken. Zo kun je vooruit of at random jouw favoriete werkstek bepalen in de stad waar je wilt werken. Handig, scheelt zoeken en je hebt meteen de ideale flexwerkplekken op een rij. Een plek waar je gelijkgestemden kunt ontmoeten, kunt netwerken of juist in alle privacy kunt werken. Deze week wordt Groningen onderzocht.

Groningen staat bekend als een bruisende stad, waar vooral veel student aanwezig zijn. De stad telt meer dan 230.000 inwoners die een gemiddelde leeftijd hebben van 36,4 jaar, waarmee Groningen dan ook de jongste stad van Nederland is en tevens de grootste stad van noordelijk Nederland. De stad Groningen heeft een rijke historie. In de veertiende eeuw sloot Groningen zich aan bij het Hanzeverbond. En ook nu zijn de sporen van deze Hanzetijd in Groningen nog goed te zien. De Rijksuniversiteit stamt bijvoorbeeld nog uit 1604 en is daarmee de op één na oudste, nog bestaande universiteit van Nederland. Verder is Groningen tegenwoordig een stad met veel gevarieerde handel en industrie.

Als zzp’er, op zoek naar een flexwerkplek, heb je in deze stad genoeg te kiezen. Hieronder een aantal plekken voor jou als zzp’er op een rij. Kies wat het best bij jou past of laat je verassen door een fijne, nieuwe, inspirerende werkplek waar je collega-ondernemers kunt ontmoeten, maar ook jouw privacy kunt vinden.

1. Business & Zo

Een prachtige werkplek in Groningen wanneer je iets anders zoekt dan thuis werken. De werkplekken van Business & Zo liggen op een geweldige locatie midden in de stad. Met het Noorderplantsoen om de hoek en de Grote Markt op loopafstand vind je hier alles wat de stad te bieden heeft. Business & Zo is gericht op ondernemers, je zult hier dus ook alle ruimte vinden om je te focussen op je werk. Daarnaast kun je de verbinding zoeken en sparren met andere ondernemers die ook huren bij Business & Zo. Business & Zo is naar hartelust ondernemen op je eigen werkplek.

2. Regus

Het business center Groningen Martini is gevestigd in een professioneel, praktisch kantoorgebouw op één van de meest prestigieuze locaties van de regio. Het gebouw is gelegen aan de rand van de stad, waar je alles bij elkaar vindt wat je nodig hebt. Je kunt ondersteuning krijgen van het receptieteam, genieten van een welverdiende lunchpauze of gewoon rustig werken. In de directe omgeving vindt je diverse bedrijven, van groot tot klein, waaronder veel financiële instellingen. Dat maakt dit een ideale plek om te netwerken met andere professionals.

3. Launchcafe

In het Launch Cafe kom je collega ondernemers tegen en werk je productief aan je bedrijf op een prachtige locatie in de binnenstad. Aan werkelijk alles is gedacht, zodat jij productief en met plezier in het Launch Cafe kan werken. In het Launch Café kan je flexwerken zonder abonnement met een Flex Dagkaart of Strippenkaart. (Flex) werkplek abonnementen in het Launch Café zijn elke maand opzegbaar. Super flexibel dus!

4. De Kranepoort

In de klaslokalen van het voormalig schoolgebouw bouwen kleine ondernemingen en zzp’ers iedere dag aan hun onderneming. Van webshophouder tot communicatieadviseur en van grafisch vormgever tot webdesigner, je vindt ze allemaal in deze hotspot. Niet per dag, maar wel per maand, een vaste werkplek in deze dynamische omgeving, dat is een flexplek in de Puddingfabriek. Voor €59,- all in p.m. huur je een werkplek in de Pudding 11. Je hebt een eigen plek welke 24/7 voor jou beschikbaar is en je deelt de ruimte met veel andere leuke ondernemers. Het is een flexibel contract welke maandelijks opzegbaar is.

5. Het Paleis

Het Paleis is een creatieve ontmoetingsplek aan de rand van het centrum van Groningen met zaalverhuur voor diverse bijeenkomsten. Het Paleis vestigt vier vergaderzalen, vijftig kunstenaars en ateliers, ontwerpstudio’s, diverse creatieve bedrijven en ze hebben ook flexplekken.

6. Mediacentrale

Ongestoord werken, genieten van een lekkere, gezonde boterham, bijkletsen onder het genot van en goed kop koffie. Dan spreek je dan af bij WAAR. WAAR is de ontmoetingsplek van de Mediacentrale. Je kunt er prettig flexwerken, vergaderen, genieten van een lekker en uitgebreid lunchbuffet of een heerlijke lunch van de kaart kiezen.

7. De Chemie

De Chemie is een broedplaats voor (startende) ondernemers met ruime vaste en flexibele werkplekken en ruimte voor synergie. Het pand staat op het Zerniketerrein en doet dienst als onderkomen voor enthousiaste creatieve ondernemers. Als ondernemer beschik je over een ruime werkplek met vrije toegang tot de vergaderruimte, waar tevens gebrainstormd kan worden. Daarnaast is er veel gezamenlijke (buiten)ruimte om even te bellen, lunchen of overleggen.

8. De Pijp

De Pijp  is gevestigd in een oude vleesconservenfabriek en meubelmakerij aan het Boterdiep. Een echte maakplek met een geschiedenis en ziel. De naam doet zich eer aan de 100 jaar oude schoorsteen die midden in het pand staat! In het pand zijn er kantoorruimtes, vaste werkplekken, flexplekken en vergaderruimtes te huur. Startups, zzp’ers en mkb-bedrijven werken hier zelfstandig, maar toch ook samen!

9. De Kater

Een unieke locatie in het centrum van Groningen. Waar bedrijven starten, scripties worden geschreven en ontmoet wordt. De Kater is gevestigd in een historisch pand gevestigd in de binnenstad van Groningen. De ideale plek om zowel je scriptie als facturen te schrijven. Maar ook een goede kop koffie of heerlijke lunch is nooit ver weg. Met een snelle internetverbinding en comfortabele stoelen kom jij niets te kort om efficiënt te werk te gaan.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Aanbevolen

Nieuwsfeiten | ZZP Barometer
Kies als zzp'er de juiste werkplek
Flexwerkplekken
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →