Hoe helpt Flyct jou als zzp’er na een ongeval?

Flyct helpt jou als zzp’er kosteloos. Het team bestaat uit ongeveer honderd medewerkers waardoor er altijd een toegewijde expert is die past bij jouw dossier. Zo krijg jij een persoonlijke expert die volledig op de hoogte is van alle ins en outs van jouw zaak. Lees hieronder verder hoe wij te werk gaan na een ongeval.

Persoonlijke expert die past bij jouw dossier

De toegewezen expert gaat voor jou aan de slag. Er zijn echter wel een aantal zaken waar rekening mee gehouden moet worden. Zo heb je als zzp’er geen werkgever en zit je ook niet vast aan een loondoorbetalingsplicht. Daarbij zijn zzp’ers zich bij een AOV soms onvoldoende bewust van de consequenties, denk bijvoorbeeld aan een te laag afgesloten bedrag in verband met premie. Zo kan er voor een zzp’er een financieel probleem ontstaan.

De expert beschikt over ruime kennis van boekhouding en het belastingregime maar ook van het uurloon van verschillende beroepen. Er wordt dus een eerlijk advies gegeven wat past bij jouw zaak en beroep. Wij vinden het belangrijk dat jij plezier blijft houden in je werk en focussen ons dus niet alleen op de ‘zak geld’. Er wordt gefocust op de re-integratie in jouw werk of het begeleiden/opleiden naar een goede nieuw match qua functie.

Voorbeelden uit de praktijk

Om jou een beter beeld te geven van een letselschadezaak als zzp’er, hebben wij hieronder drie voorbeelden uitgeschreven:

Fysiotherapeute
Een zelfstandig fysiotherapeute heeft een zeer ernstig ongeluk gehad waarbij ze hersenletsel heeft opgelopen. Door haar letsel kan zij nooit meer zelfstandig werken of in loondienst. Daarnaast is het niet mogelijk om haar huishouding en administratie bij te houden. Omdat er geen inkomensvoorziening bestaat moet er snel gehandeld worden. Dit is vooral bij zzp’ers erg belangrijk. Flyct zorgt voor een voorschot en dat de toekomst vooruit wordt gepland en uitgerekend. Op deze manier heeft de fysiotherapeute alle benodigde middelen om financieel rond te komen.

Boerenman en boerenzoon
Twee eigenaren van een boerderij komen terecht in een zeer zwaar auto-ongeluk. De vader loopt fors orthopedisch letsel op en de zoon loopt orthopedisch letsel en licht hersenletsel op. Naast de materiële schade lopen de twee boeren veel immateriële schade op. Vooral bij dit beroep is het belangrijk dat het werk doorgaat en er dus een opvolger of vervanger geregeld wordt. De vader heeft ongeveer 5 weken niet kunnen werken en de zoon woont bij zijn broer. Flyct heeft financiële hulp gecreëerd voor zowel de slachtoffers als voor de boerderij. Denk hierbij aan een salaris voor de vervanger gedurende de 5 weken maar ook de compensatie voor de slachtoffers. Specifiek bij zzp’ers (met name bij boeren) is er grote behoefte aan een vervangend beroep, hier is direct hulp voor ingeschakeld door Flyct.

Verpleegkundige
Een jonge vrouw die nog studeert en net is begonnen met haar eigen onderneming als verpleegkundige komt met haar moeder terecht in een low impact aanrijding. Ze is een gestarte ondernemer die geen reserve of voorzieningen getroffen heeft voor arbeidsongeschiktheid. Inkomen is er niet en haar collegegeld en huurkosten gaan door. Flyct heeft een voorschot aangeboden en de vrouw is na een aantal maanden weer gestart met haar dagelijkse activiteiten en haar werk.

Welke expert past bij jou?

Wij bekijken graag welke jurist het beste bij jouw zaak past en wijzen je graag door naar de juiste behandelaar.

Wil jij jouw letselschade verhalen? Of heb je nog vragen? Neem contact met ons op via: nieuweschade@flyct.nl of bel naar 088 100 430. Je kunt ook jouw dossier aanmelden via het formulier op onze website.

Flyct
Partner van ZZP Barometer

Wanneer je slachtoffer bent van een ongeval en hierdoor schade oploopt, dan heb je recht op een schadevergoeding. Flyct zorgt ervoor dat je de schadevergoeding krijgt waar je recht op hebt. Onze dienstverlening kost je niets, alle kosten worden namelijk verhaald op de verantwoordelijke partij als deel van de letselschadeclaim.

Bekijk alle artikelen van Flyct →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →