Tweede ronde aanvragen STAP-budget start op 2 mei

Avatar foto Opleidingen & ontwikkeling
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Meer uitdaging, plezier, salaris of kansen in je werk? Vanaf maandag 2 mei 10.00 uur is het STAP-budget weer aan te vragen. Met het STAP-budget kan je één keer per jaar tot € 1.000 subsidie krijgen voor het volgen van een training, cursus of opleiding. 

Het STAP-budget helpt je te blijven ontwikkelen. Om zo meer plezier in je werk te krijgen, meer te kunnen verdienen of nieuwe kansen te krijgen. Of je nu werkt in de horeca, de bouw, de ICT of een andere branche. 

Tot € 1000,- subsidie via het STAP-budget
Er zijn momenteel ongeveer 20.000 cursussen of opleidingen die je kunt volgen. Het is slim om alvast na te denken over welke cursus of opleiding jij wilt volgen en in het scholingsregister te kijken of je daar het STAP-budget voor kunt krijgen. Om daarna STAP-budget aan te vragen, doorloop je 4 stappen.

  1. Meld je aan voor de opleiding, cursus of training die jij wilt volgen. Dat kan al vóór 2 mei doen. Na je aanmelding ontvang je een digitaal STAP-aanmeldingsbewijs van de opleider.
  2. Ga nu naar het STAP-portaal, vraag een STAP-budget aan en upload het aanmeldingsbewijs.
  3. Na goedkeuring van UVW wordt het STAP-budget uitbetaald aan de opleider en kun je aan de slag met je cursus of opleiding.
  4. Binnen drie maanden na het afronden van de opleiding, cursus of training controleert het UWV of de scholing is afgerond en of aan alle eisen voor de subsidie is voldaan.

Iedere twee maanden start een nieuwe aanvraagronde voor het STAP-budget. In de eerste ronde van 1 maart vroegen in een paar dagen tijd ruim 35.000 mensen STAP-budget aan. 55% van de aanvragen werd gedaan door mensen met mbo-niveau of lager, 45% had hbo- of wo-niveau. Met name werkenden (80%) maakten gebruik van het STAP-budget. Van hen had 27% een tijdelijk contract, 17% van de aanvragers was zzp’er.

Gratis scholing via Nederland Leert Door
Je kunt ook gratis online scholing volgen via Nederland Leert Door. Dat is één van de andere subsidieregelingen van de overheid die jou helpt bij het vinden, behouden of veranderen van werk. Zo laat het voorbeeld van Anne-Kee (54) zien. Na vele reorganisaties in dezelfde functie vroeg zij zich af: wil ik dit nog wel? Ze had in geen 15 jaar gesolliciteerd, dus het was een spannende stap. Via de regeling Nederland Leert Door volgde ze een traject ‘solliciteren kun je leren’. Ook werd ze gekoppeld aan een loopbaancoach. Daarna volgden verschillende ‘snuffelstages’ op de werkvloer. En met succes: Anne-Kee werd intern aangenomen als financieel coach.

Het scholingsaanbod van Nederland Leert Door telt ruim 800 opleidingen. Er zijn dit jaar circa 55.000 trajecten beschikbaar. Kijk voor meer informatie over het STAP-budget en Nederland Leert Door op hoewerktnederland.nl.

Avatar foto
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Aanbevolen

UBERcut - Jorrit Monné - ZZP Barometer
"Blijf up-to-date en investeer"
Opinie
Page 1 Created with Sketch.
20 Shares

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →