Ineens hoor je het overal… Workations!

Avatar foto Groei
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Merk je het ook? De term ‘workations’ of ‘work remote’ is ineens als een paddenstoel uit de grond komen zetten. Niet zo gek na die te lange coronaperiode. Ik weet niet hoe het met jou zit maar ik had echt erg de behoefte aan een andere omgeving dan bij mijn klant op kantoor of mijn eigen kantoor. En ik hoor het ook veel om mij heen; de behoefte aan een andere omgeving, andere mensen ontmoeten, in een omgeving zijn waar je weer creatief kunt zijn en inspiratie kunt op doen.

Ik ben 3 maanden naar de Algarve gegaan, naar het dorpje Ferragudo. Ik had enorme behoefte aan een andere omgeving en ik wilde weten of ik mijn business ook vanuit Portugal kon runnen. Het was ook wel handig dat ik een klant had aldaar, ik wilde ook weten hoe het zou zijn onderdeel uit te maken van een Portugees bedrijf.

Die beslissing was niet zo makkelijk als het lijkt. Ik heb ook wel eens last van dat egostemmetje wat alleen maar wil blijven waar ‘ie is en vooral niks geks wil doen. Maar na een goed gesprek met mijn partner en een goede vriendin, heb ik toch besloten HET te doen. Ik had binnen 3 dagen alles geregeld; accommodatie, auto, vliegtickets… tja, als ik dan toch ga, dan meteen maar alles regelen.

Die 3 maanden waren fantastisch; niet alleen weet ik nu dat ik mijn business echt goed kan draaien in Portugal maar ik heb veel meer geleerd. Over mijzelf, over mijn dromen en doelen, over andere mensen. Het leek alsof het allemaal op zijn plek viel. Hier werd mijn bedrijf van Business Organiser naar Your Business Manager omgedoopt en hier ontstond ook het idee voor de workations!

Nadat ik terug in Nederland was, ben ik gestart met het project Ferragudo Dreams. Ik organiseer Workations voor die personen die willen werken aan zichzelf en/of aan het bedrijf. Niet de ‘traditionele’ workation van alleen werken aan je bedrijf maar zeker en misschien ook vooral, werken aan jezelf.

We zijn veranderd in de afgelopen 2 jaar waarin we op de rem moesten staan. Het lijkt alsof je jezelf weer opnieuw moet uitvinden en waar kun je dit beter doen op een plek waar je ook echt jezelf kan tegenkomen. Soms niet leuk maar echt je leert zoveel over jezelf. En daarnaast geniet je natuurlijk ten volste van alles wat de Algarve te bieden heeft.

𝙒𝙖𝙖𝙧𝙤𝙢 Ferragudo?

Ferragudo had reeds in 2014 mijn hart gestolen. Na een zware burn-out in 2014 ging ik in mijn uppie hier naar toe voor een maand en dat heeft zoveel veranderd voor mij, mijn mindset, mijn inzichten… Nu, jaren later en na 3 maanden te hebben gewerkt en gewoond in Ferragudo wist ik het zeker: dit moeten meer mensen kunnen ervaren. Ik heb zoveel leuke, mooie, inspirerende mensen ontmoet en heb zoveel geleerd over mijzelf en welke kant ik op wil met mijn bedrijf en als persoon. En uit ervaring weet ik hoe fijn het is om te werken, aan jezelf en/of aan je bedrijf, in de zon en in een relaxte sfeer, wat zorgt voor:

  • inspiratie
  • creatie
  • motivatie
  • zon, zee, zaligheid

Ferragudo heeft alles wat je zoekt: rust, heerlijk eten en drinken in de gezellige restaurants, sportieve mogelijkheden zoals, wandelen, fietsen, yoga en uiteraard een zeer prettige bevolking die ervoor openstaan nieuwe mensen te ontmoeten. Een workation is ook super goed voor je netwerk.

Workation: werken aan je zelf en/of aan je bedrijf

Er zijn zoveel goede redenen om een workation in Ferragudo op je to-do lijstje te zetten. De aanvragen die we tot nu hebben gekregen, zijn zeer divers, bijvoorbeeld een club van zakenvrouwen, een transformatiecoach die met haar klanten naar Ferragudo wil komen, een fotograaf die met zijn relaties (ondernemers) een workation overweegt, maar ook individuele ondernemers die op zoek zijn naar ontmoetingen met andere ondernemers en nieuwe inspiratie kunnen opdoen. 

Ontmoeten, onthaasten, goede gesprekken, genieten, tot je zelf komen, nieuwe inspiratie en creativiteit ontdekken.. het gaat als vanzelf!

Op de website vind je alle informatie die je wilt hebben over de workations, de 2 trajecten die nu worden georganiseerd en de mogelijkheden om een op maat gemaakt pakket te maken voor jou of voor je bedrijf, club of vereniging. Ik vertel je er graag alles over dus stuur een berichtje naar sandra@ferragudodreams.com zodat we alle mogelijkheden kunnen bespreken.

Avatar foto
Sandra Westein

Sandra is (online) Business Manager en organiseert workations voor ondernemers (individueel en bedrijven). Zij ondersteunt als Business Manager op operationeel en strategisch vlak en daarnaast is zij adviseur, sparringpartner en persoonlijke coach. Zij coacht op een authentieke manier als je wilt herstarten met je bedrijf of plannen hebt te starten als zelfstandige. De workations (Ferragudo Dreams) organiseert Sandra in Ferragudo, Portugal. Een workation is voor iedereen geschikt die een perfecte balans zoekt in werk en vrije tijd en een compleet andere omgeving ook nog eens heel goed voor je creativiteit en werkplezier. Het is de uitgesproken manier je creativiteit te stimuleren en je de rust en tijd te geven de juiste inspiratie te krijgen voor dat geweldige project waar je mee bezig bent.

Bekijk alle artikelen van Sandra Westein →

Aanbevolen

Leef je droom, droom je leven
Groei
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →