Ontwikkel jezelf met subsidie. Vraag voor 1 september STAP-budget aan

Avatar foto Uncategorized
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Wil je je graag door ontwikkelen in je werk? Of wil je meer werkplezier? Vanaf donderdag 1 september 10.00 uur kun je weer tot € 1.000,- STAP-budget aanvragen. Al meer dan 115.000 mensen zijn met behulp van STAP begonnen aan een cursus of opleiding. 

Tot € 1.000 euro voor een training, cursus of opleiding? Het STAP-budget maakt het één keer per jaar mogelijk en helpt je te blijven ontwikkelen. Zo haal je meer plezier uit je werk, kun je meer verdienen en krijg je nieuwe kansen. In welke branche je ook werkt.

Nieuwe aanvraagronde: 1 september 10.00uur
Donderdag 1 september komt voor de vierde keer dit jaar STAP-budget beschikbaar. In de eerste drie ronden was het STAP-budget al snel vergeven. Daarom is het belangrijk om er tijdig bij te zijn.

Zo vraag je STAP-budget aan
Controleer in het scholingsregister of je voor jouw cursus of opleiding het STAP-budget kunt krijgen. Je kunt kiezen uit ruim 100.000 cursussen, opleidingen of trainingen met het STAP-budget.

Om STAP-budget aan te vragen, doorloop je 4 stappen:

  1. Meld je aan voor de opleiding of cursus die jij wilt volgen. Dat kan al vóór 1 september. Na jouw aanmelding ontvang je een digitaal STAP-aanmeldingsbewijs van de opleider.
  2. Ga nu naar het STAP-portaal, vraag een STAP-budget aan en upload het aanmeldingsbewijs.
  3. Na goedkeuring van UWV wordt het STAP-budget uitbetaald aan de opleider en kun je aan de slag met de cursus of opleiding.
  4. Binnen drie maanden na het afronden van de opleiding, cursus of training controleert het UWV of de scholing is afgerond en of aan alle eisen voor de subsidie is voldaan.

Let op: de opleiding kan pas beginnen ná toekenning STAP-budget
Volg je een opleiding van meerdere jaren? En heb je die opleiding in 2021 of eerder bij je belastingaangifte afgetrokken als studiekosten? Dan heb je in september geen recht op STAP-budget. Voor het STAP-budget geldt dat je de subsidie moet aanvragen vóórdat je start met de opleiding. Dat is bij een meerjarige studie waarvan een nieuw studiejaar in september begint niet het geval. Bekijk hier alle voorwaarden.

 Gratis scholing via Nederland Leert Door
Nederland Leert Door is één van de andere subsidieregelingen waar je gebruik van kunt maken om te investeren in jouw eigen ontwikkeling. Het scholingsaanbod van Nederland Leert Door telt ruim 800 opleidingen. In 2022 zijn er circa 55.000 trajecten beschikbaar.

Kijk voor meer informatie over het STAP-budget en Nederland Leert Door op hoewerktnederland.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar foto
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →