Ongeluk gehad als zzp’er? In welk geval heb je recht op een schadevergoeding?

Aansprakelijkheid
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Arbeidsongeschiktheid (AOV) zzp freelance

In Nederland zijn er de afgelopen jaren veel zzp’ers bijgekomen. Steeds meer mensen beginnen een eigen bedrijf of laten zich inhuren. Dit kan in de bouw zijn, maar ook kantoorfuncties. De financiële gevolgen na een ongeluk zijn bij een zzp’er groter dan bij iemand die in loondienst is bij een werkgever. De werknemer in loondienst krijgt na een ongeval het loon vaak volledig doorbetaald, terwijl een zzp’er de eerste dag na het ongeval ‘met lege handen’ staat. Tenzij een zzp’er verzekerd is. Maar veel zelfstandigen kiezen ervoor om geen verzekering te nemen.

Wist je dat je in veel gevallen een schadevergoeding kunt krijgen als je een ongeluk krijgt als zzp’er? In dit artikel leggen wij jou uit wanneer jouw letselschadezaak verhaalbaar is, wat de vervolgstappen zijn, delen wij praktijkvoorbeelden en vertellen we hoe Flyct jou kan helpen in dit traject. 

Wanneer is een letselschade zaak verhaalbaar?
Als je letselschade opgelopen hebt na een ongeluk, is het belangrijk om de tegenpartij aansprakelijk te stellen. Je kunt dit doen wanneer je niet zelf het ongeluk hebt veroorzaakt en wanneer de ander de schuld erkent. Het is verstandig de tegenpartij zo snel mogelijk aansprakelijk te stellen omdat de schadevergoeding pas kan worden geclaimd als de aansprakelijkheid erkend is.

Wat wij zien in de praktijk
Eén van onze letselschade-experts vertelt dat zzp’ers zich na een ongeval vaak niet bewust zijn van hoe ernstig de gevolgen van een ongeluk kunnen zijn. Het is lastig om voor te stellen wat je allemaal niet meer kan na een ongeluk. Soms zijn de gevolgen zo ernstig, dat een zzp’er niet meer zijn werk kan uitoefenen na een ongeluk. Onze letselschade-expert geeft twee voorbeelden:

  • Een timmerman loopt letsel op aan zijn schouders en kan hierdoor niet goed tillen. Als timmerman is het cruciaal om zware materialen te tillen.
  • Een kapster met een eigen bedrijf heeft een gebroken enkel en kan haar werk niet goed uitvoeren.

Toen de twee zzp’ers bij Flyct kwamen met hun zaak, hebben we vooral gekeken naar wat ze nog wel konden. En hebben we focus gehad op het voort kunnen zetten van hun bedrijf. We vinden het belangrijk om met onze cliënten mee te denken en met oplossingen te komen waar je zelf wellicht nog niet aan gedacht heeft.

Uitkomst kapster:
De kapster is een HBO-opleiding voor uitvaartverzorger gaan volgen. Tijdens deze opleiding kreeg ze salaris uitgekeerd. Flyct heeft hier gekeken naar haar interesses en zocht een gepaste opleiding. Door middel van een affiniteitonderzoek bleek dat de kapster interesse had in de functie uitvaartverzorger. Er werd een toekomstplan gemaakt en mevrouw kon starten in haar nieuwe functie.

Bij Flyct kijken we samen met jou wat de beste oplossing is. De ene keer is dat een opleiding die dicht ligt bij jouw huidige werk. Maar we kijken ook met je wat er verder bij jou zou passen. Het is verstandig om een stapje verder te kijken, waar daar kan iets uitkomen wat heel goed bij je past.

Flyct helpt u graag verder
Flyct is een letselschadebureau en heeft twee kantoren in Nederland: ons hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel en een kantoor in Assen. Wij hechten veel waarde aan persoonlijke aandacht. Dit is waarom onze letselschadespecialisten door heel het land werken. Er is dus altijd een expert bij jou in de buurt. Wij kijken naar de beste fit voor jou met één van onze experts. Zo heb je één aanspreekpunt en is deze expert volledig op de hoogte van alle ins en outs van jouw letselschadezaak.

Tijdens jouw letselschadetraject kan jij jouw dossier via een beveiligde omgeving bekijken. Zo ben je altijd op de hoogte van de stand van zaken. Ook loopt de communicatie tussen jou en je behandelaar soepeler. Heb je hulp nodig van Flyct? Neem contact met ons op via: 0881004300 of mail naar nieuweschade@flyct.nl

Flyct
Partner van ZZP Barometer

Wanneer je slachtoffer bent van een ongeval en hierdoor schade oploopt, dan heb je recht op een schadevergoeding. Flyct zorgt ervoor dat je de schadevergoeding krijgt waar je recht op hebt. Onze dienstverlening kost je niets, alle kosten worden namelijk verhaald op de verantwoordelijke partij als deel van de letselschadeclaim.

Bekijk alle artikelen van Flyct →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →