Beginnen met online boekhouden? Start vandaag nog in jouw ideale boekhoudprogramma

office-620822_1280

Hey ondernemer, ben jij onlangs gestart met je eigen bedrijf, of ben je van plan dit te doen? En ben jij nog niet gestart? Wacht dan niet langer en start vandaag nog in een eenvoudig boekhoudprogramma. In dit artikel vertellen we de voordelen van online boekhouden. Lees je mee? 

Waarom is boekhouden verplicht?

Verplicht boekhouden betekent dat je alle financiële gegevens van je bedrijf moet bijhouden in een administratie. Je moet als ondernemer belasting betalen. Hoeveel belasting hangt af van hoeveel omzet, kosten en winst je hebt behaald. Deze gegevens staan in je boekhouding. Je boekhouding is een bewijs aan de Belastingdienst hoeveel belasting je moet betalen. Het is dus erg belangrijk dat je alles goed op orde hebt. Als de Belastingdienst jou gaat controleren en je gegevens wilt inzien, dan hoef je niet bang te zijn, want jij kunt alles in een keer laten zien.

Door zelf te (online) boekhouden heb jij ook inzicht in je cijfers. Zo weet je precies hoe jouw bedrijf er financieel voor staat. Dat is fijn om te weten toch? Op basis van die gegevens kun jij gemakkelijk beslissingen nemen om van jouw bedrijf een succesvol(ler) bedrijf te maken!

Zoals we eerder hebben aangegeven is het verplicht om je boekhouding op orde te hebben voor controle van de Belastingdienst. Zorg er daarom voor dat je administratie altijd up-to-date en in orde is. Een goede manier is om te starten met online boekhouden in een boekhoudprogramma! Je houdt dan zelf grip op jouw cijfers.

Waarom online boekhouden, met een boekhoudprogramma?

Je kunt op verschillende manieren online boekhouden. Hoe je een boekhouding bijhoudt maakt voor de Belastingdienst niet uit, als je het maar doet. Je kunt dit doen via Excel, een Word-bestand of op losse velletjes papier. Maar of dit handig is, kun je je afvragen. Vaak wordt dit een onoverzichtelijk zooitje. Ook maak je sneller onnodig (reken)fouten. Gelukkig kan het veel makkelijker, door zelf te starten met online boekhouden in een boekhoudprogramma.

Tijd besparen met een boekhoudprogramma

Een boekhoudprogramma bespaart veel tijd. Je hoeft namelijk veel minder handmatig te doen. Als je een bonnetje of factuur in je boekhouding plaatst, worden de gegevens automatisch verwerkt in het systeem. Je ziet dan meteen dat je omzet of kosten zijn gestegen. En aan het einde van de btw-periode staat je btw-aangifte automatisch voor je klaar. Deze hoef je alleen nog maar te controleren en met één druk op de knop naar de Belastingdienst te sturen.

Altijd toegang tot jouw online boekhouding

Je boekhouding staat online, dus je kunt er altijd en overal bij. Zo heb je direct toegang tot je gegevens. Je kunt dus waar en wanneer je maar wil bij je online boekhouding, als er maar een internetverbinding is. Dus ben jij iets vergeten, wil je contactgegevens van een leverancier opzoeken of moet je iets wijzigen, dan is dat met online boekhouden in een boekhoudprogramma een fluitje van een cent.

Nóg meer tijd besparen door automatische koppelingen met een boekhoudprogramma

Wil je nóg meer tijd besparen met online boekhouden, maak dan gebruik van koppeling, zoals je bank. Je zakelijke rekening wordt dan direct aan je boekhoudprogramma gekoppeld. Je in- en uitgaven worden dan automatisch verwerkt in een boekhoudprogramma. Je hoeft dan niet meer handmatig de betalingen van je bankrekening in je boekhoudprogramma te zetten, want dit gaat automatisch. Dat bespaart je veel tijd, tijd die je weer kan gebruiken om te ondernemen.

Directe betaallinkjes op je facturen

Wil je dat je klanten snel en makkelijk je facturen betalen? Zet dan een directe betaallink op je facturen. Je klant hoeft hier dan alleen maar op te klikken en betaalt direct je factuur. Makkelijk toch?

Veilig online boekhouden, automatische back-ups

Met een boekhoudprogramma worden je gegevens veilig voor je opgeslagen in de cloud. Vaak maakt het boekhoudprogramma ook automatisch een back-up, zodat jij niets kwijtraakt. Hier hoef je dus zelf niet meer aan te denken, fijn toch?

Hoe moet je online boekhouden in een boekhoudprogramma?

Het bijhouden van een online boekhouding kun je prima zelf. Zeker wanneer je werkt met een goed boekhoudprogramma. Veel ondernemers geven aan dat zij de hulp van een boekhouder of accountant niet meer nodig hebben, omdat het boekhoudprogramma zo veel voor ze doet. Wil je een boekhouder of accountant toch toegang geven in jouw online boekhouding? Dan is dit met een boekhoudprogramma geen probleem. Je kunt een boekhouder of accountant toegang geven tot jouw boekhoudprogramma om ze mee te laten kijken.

Een goed boekhoudprogramma is eenvoudig in gebruik, het spreekt vaak voor zich. In het begin moet je even kijken hoe je een factuur of bonnetje invoert. Maar als je dat een keer gedaan hebt, dan is het de volgende keren een fluitje van een cent. Online boekhouden in e-Boekhouden.nl is niet alleen erg makkelijk, als je vragen hebt staan wij voor je klaar met onze deskundige helpdesk. Het boekhoudprogramma heeft heel veel koppelingen, met bijvoorbeeld banken, webshops en kassasystemen. Zo hoef je bijna niks meer zelf te doen in je online boekhouding, maar is je boekhouding een heel eind geautomatiseerd. Zo bespaar je niet alleen heel veel tijd op het online boekhouden, je maakt ook bijna geen boekhoudfoutjes. Zodat jij je tijd en energie kunt besteden aan wat je écht wil: ondernemen.

Wist je dat voor jou als startende ondernemer de eerste 15 maanden gratis zijn bij e-Boekhouden.nl? Wacht daarom niet langer en ervaar zelf hoe makkelijk online boekhouden is. Probeer het nu gratis uit.

e-Boekhouden.nl
Partner van ZZP Barometer

Met e-Boekhouden.nl doe je zelf je online boekhouding met volledige ondersteuning van een boekhouder. Deze tool is ontwikkeld voor zzp’ers en is geschikt voor het maken van offertes maken, factureren, urenregistratie, rittenregistratie en relatiebeheer.

Bekijk alle artikelen van e-Boekhouden.nl →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →