Betaalbare en centrale gegevensopslag met een Synology NAS

Bespaar kosten op hardware en software

Deel je voor je freelance werkzaamheden veel bestanden online? Dan sta je voor meerdere uitdagingen. Aan de ene kant wil je zo veel mogelijk gebruikers veilige toegang verschaffen tot bestanden en systemen. Zo voorkom je dat gegevens zomaar op straat komen te liggen. Aan de andere kant brengt een betrouwbare oplossing voor opslagruimte al snel hardware- en onderhoudskosten met zich mee. Ook voor software licenties moet je soms flink in de buidel tasten. Een Synology NAS biedt dan uitkomst.

Hoe werkt het?

NAS staat voor Network Attached Storage. Het apparaat was bedoeld als opslagmedium voor meerdere computers binnen hetzelfde netwerk. Inmiddels is de NAS uitgegroeid tot een alleskunner dankzij uitgebreide software opties. Denk aan website hosting, office suites, multimedia applicaties en andere zakelijke toepassingen. Het voordeel is dat je geen specialistische kennis van IT systemen nodig hebt: je werkt met gebruiksvriendelijke applicaties, waar je bovendien geen dure abonnementen voor hoeft af te sluiten. Dit maakt de NAS een toegankelijk alternatief voor softwarelicenties. 

Veilige data opslag

Het handige aan een NAS is dat je jouw centrale opslagplaats beheert zonder inmenging van externe bedrijven. Zo krijg je niet te maken met plotseling veranderende voorwaarden of betaalmuren. Je monitort zelf wat de NAS wel en niet doet, zodat je hem goed beveiligt voor die specifieke doeleinden. Configureer bijvoorbeeld een firewall of stel DoS-beveiliging in tegen cyberaanvallen. De meegeleverde software helpt je hierbij.

Streamen naar werkstation

In plaats van programma’s te draaien op elke individuele pc, stream je applicaties vanaf je NAS. Hierdoor heb je toegang tot veel meer besturingssystemen en applicaties dan op een gewone computer. Een NAS met een downloadserver automatiseert ook nog eens downloads en zet ze op de juiste plek. Zo hoef je niet steeds te controleren of er een nieuwere versie beschikbaar is van veelgebruikte programma’s. Je NAS doet dit automatisch.

Energiebesparing

Een groot voordeel van een NAS ten opzichte van een server of pc is het lage energieverbruik. Zowel een NAS als harde schijven voor een NAS zijn geoptimaliseerd voor efficiënte data opslag. Tel hier de standby functies bij op en je komt al gauw uit op lagere kosten. Bovendien sluit je bij serverapparatuur meestal ook een contract af voor support, wat nog meer kosten met zich meebrengt.

Instapmodel: Synology DS920+

De DS920+ is een geschikte NAS voor de beginnende gebruiker. Synology heeft deze NAS voorzien van een quad-core processor, 4 gigabyte werkgeheugen en sloten voor 4 harde schijven. Zo weet je zeker dat je systemen soepel blijven werken wanneer meerdere mensen tegelijkertijd taken verrichten. Ook stream je probleemloos foto- en videomateriaal en breid je de NAS eventueel uit met M.2 SSD’s voor extra cachegeheugen, wat zorgt voor snellere bestandsoverdracht.

Interesse?

Lijkt jou een Synology NAS wel wat voor je dagelijkse werkzaamheden? Bestel er dan eentje bij Coolblue. Vandaag voor 23:59 besteld, morgen in huis.

Coolblue
Partner van ZZP Barometer

Coolblue, ooit begonnen als studentenbedrijf. Nu een snelgroeiend e-commercebedrijf met 9 fysieke winkels in Nederland en België. Sinds de oprichting in 1999 heeft Coolblue maar één doel: jou blij maken. Ze geven advies met verstand van zaken en hebben een obsessieve focus op klanttevredenheid. Met meer dan 3.000 Coolblue'ers werken ze keihard om de klanten te verwonderen.

Bekijk alle artikelen van Coolblue →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →