De beste wifi voor je thuiskantoor

Snelle wifi met goede ontvangst

Een goed wifi signaal in je thuiskantoor is steeds belangrijker. Alles gaat tegenwoordig immers online: van het opstellen van een offerte tot een videogesprek. Met wifi 6 zorg je ervoor dat je de snelste verbinding met goede ontvangst opzet. Wifi 6 is de nieuwste wifi standaard. Deze nieuwe wifi-versie heeft een aantal technische verbeteringen gekregen die je niet ziet, maar wel merkt. Een wifi 6 router zoals de Netgear Nighthawk AX8 heeft al deze verbeteringen aan boord.

Wifi in de hoogste versnelling

De maximale wifi-snelheid van wifi 6 is 3 keer hoger dan de topsnelheid van wifi 5. Door een nieuwe zendtechniek houdt wifi 6 deze snelheid ook langer vast. Zo kun je ook in je werkkamer nog razendsnel online gaan. En heb je thuis een NAS of een andere netwerkschijf? Dan download je bestanden vanaf dit apparaat ook 3 keer sneller dan met de vorige versie van wifi.

Betere dekking

Naast dat wifi 6 de maximale snelheid langer vasthoudt, is de dekking dus ook beter. Wifi 6 werkt namelijk op zowel een hoge als een lage frequentie. De snelheid van die lagere frequentie is weliswaar iets minder, maar het signaal komt wel beter door dikke muren en plafonds. Zo heb je ook op een andere verdieping nog wifi. Ideaal dus als jouw thuiskantoor nu een probleemkindje is, waardoor video meetings gepaard gaan met stotterende beelden.

Meer apparaten aansluiten

Heb je veel apparaten in huis? Je laptop, smartphone, tablet maar ook printer en slimme apparaten staan allemaal in verbinding met wifi. Wifi 6 zorgt ervoor dat je met meer apparaten tegelijk online bent. Zonder dat je wifi instabiel wordt. Dat kan doordat apparaten met wifi 6 niet constant een volledig wifi-kanaal bezet houden. Ze gebruiken alleen de bandbreedte die nodig is. Zo ga je altijd online op al je apparaten. Zonder haperingen of bufferen.

Wil je ook wifi 6?

Wil je ook wifi 6 om eenvoudig thuis te werken? Dat regel je eenvoudiger dan het klinkt: het enige dat je nodig hebt is een geschikte router. Kies hiervoor bijvoorbeeld de Netgear AX8 of de TP-Link Deco X60. Je koopt deze bij Coolblue. Vandaag voor 23.59 besteld, is morgen in huis!

Coolblue
Partner van ZZP Barometer

Coolblue, ooit begonnen als studentenbedrijf. Nu een snelgroeiend e-commercebedrijf met 9 fysieke winkels in Nederland en België. Sinds de oprichting in 1999 heeft Coolblue maar één doel: jou blij maken. Ze geven advies met verstand van zaken en hebben een obsessieve focus op klanttevredenheid. Met meer dan 3.000 Coolblue'ers werken ze keihard om de klanten te verwonderen.

Bekijk alle artikelen van Coolblue →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →