Een mini pc voor maximale prestaties

Elektronica
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

DIY mini-computer

Een Intel NUC is een zeer kleine desktop computer. Door dit compacte formaat kan je de NUC altijd wel ergens kwijt, zelfs in het kleinste thuiskantoor. Zo’n NUC wordt ook wel een barebone genoemd, dit is een mini pc die nog niet helemaal af is. Hierdoor bepaal je zelf hoe krachtig je barebone wordt. Dus, of je nou een eenvoudige pc wilt om je administratie op bij te houden of een krachtige pc wilt voor webdesign: er is voor elke zzp’er een Intel NUC.

Kies zelf je onderdelen

Doordat een barebone nog niet volledig in elkaar is gezet, bepaal je zelf welke computeronderdelen je erin stopt. De processor zit er al in, maar het werkgeheugen, het besturingssysteem en de opslagmodule nog niet. Wil je veel bestanden opslaan, zoals foto’s en documenten? Dan koop je er een SSD met veel opslagruimte bij. Ben je vooral gebaat bij het snel uitvoeren van processen, bijvoorbeeld als webdesigner? Dan kies je voor 16 of 32 gigabyte RAM en een krachtige i7 processor. Je bepaalt het helemaal zelf.

NUC vs laptop

Dit in tegenstelling tot een laptop, waarbij je in veel gevallen vast zit aan de ingebouwde computeronderdelen. Krijg je plotseling een freelance klus aangeboden waarbij je meer rekenkracht nodig hebt, dan moet je een hele nieuwe laptop kopen. Bij een NUC vervang je simpelweg de nodige onderdelen en je kunt zo aan de slag. Een ander voordeel van een barebone is dat je zelf beslist welk beeldscherm je wilt gebruiken. Zo kies je een monitor die het beste bij je werkzaamheden aansluit. Zo heeft een digital designer bijvoorbeeld baat bij een monitor met een hoge helderheid en een correcte kleurweergave, wat een laptop je niet altijd kan bieden.

Zeer compact formaat

Nu hoor ik je denken “maar een laptop is toch veel makkelijker mee te nemen?”. Nee! Een barebone is een stuk kleiner dan een laptop. Een gemiddelde Intel NUC is slechts 11 bij 11 centimeter. Hierdoor past hij gemakkelijk in een tas of rugzak. Dit is handig wanneer je een presentatie moet geven, grote bestanden wilt laten zien op locatie of wanneer je op een flexplek wilt werken. Werk je liever thuis? Ook dan biedt een NUC uitkomst. Door het formaat past hij op elk bureau of zelfs in een lade. Wil je nog meer ruimte besparen? Dan monteer je hem achter je beeldscherm. Zo ziet niemand hem.

Welke processor heb ik nodig?

Zo’n NUC komt met verschillende soorten processoren, rangerend van een Intel Celeron tot een Intel i7 processor. Een i3 processor is iets krachtiger dan een Intel Celeron processor. Beiden gebruik je voor eenvoudige taken zoals tekstbewerking en surfen op het internet. Een i5 processor is een stuk krachtiger en te gebruiken voor gemiddelde programma’s zoals Adobe Photoshop. En een i7 levert de beste prestaties. Daardoor gebruik je deze voor zware bewerkingssoftware zoals Adobe Premiere, Autocad of Virtual DJ. Combineer deze i7 processor met minimaal 16 gigabyte RAM om een razendsnelle mini pc te bouwen.

Even pauzeren

Ben je even helemaal klaar met al dat harde werken? Sluit de NUC dan aan op je televisie, gooi je voeten op tafel en pak een koud drankje. Je gebruikt deze namelijk ook als mediaspeler voor je films, series en muziek. Kies je voor een barebone met een krachtige processor en videokaart? Dan speel je er zelfs games mee. Lang niet gek voor een mini computer.

Twee linker handen?

Het plaatsen van de componenten in een barebone is niet moeilijk. Het is een kwestie van voorzichtig zijn en een paar schroefjes aandraaien. Zie je dit toch niet zitten, maar wil je wel graag een mini pc aanschaffen? Dan biedt Intel ook complete mini pc’s aan.

Interesse?

Wil jij ook graag je eigen mini pc? Bestel dan een Intel NUC bij Coolblue. Vandaag voor 23:59 besteld, morgen in huis.

Coolblue
Partner van ZZP Barometer

Coolblue, ooit begonnen als studentenbedrijf. Nu een snelgroeiend e-commercebedrijf met 9 fysieke winkels in Nederland en België. Sinds de oprichting in 1999 heeft Coolblue maar één doel: jou blij maken. Ze geven advies met verstand van zaken en hebben een obsessieve focus op klanttevredenheid. Met meer dan 3.000 Coolblue'ers werken ze keihard om de klanten te verwonderen.

Bekijk alle artikelen van Coolblue →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →