Elektrische fiets wint aan populariteit onder ondernemers

Avatar foto Auto & mobiliteit
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Eén op de vijf zzp’ers overweegt binnen een jaar een elektrische fiets aan te schaffen. Tevens is 19% van de zelfstandig ondernemers al in het bezit van een elektrische fiets. Het vervoermiddel is daarmee in opkomst. Dit blijkt uit een peiling van ZZP Barometer.

Voordelen

Met een e-bike ben je snel op de plaats van bestemming. Ook bij grote afstanden of in drukke steden. Ideaal als je voor je onderneming veel afspraken op locatie hebt. Zeker in een binnenstad is rijden met een e-bike een groot voordeel omdat je altijd snel een parkeerplekje kunt vinden.

Net als bij de auto kan je fietskosten aftrekbaar maken. Als je op jouw privéfiets rijdt, dan mag je alsnog € 0,19 per gereden kilometer aftrekken van je winst bij de aangifte van je inkomstenbelasting.

Zakelijke aanschaf

Ook is het mogelijk om de elektrische fiets op de zaak te zetten als je meer dan 10% van je kilometers die je maakt zakelijk fietst. Je betaalt voor privégebruik dan een vaste bijtelling van 7% over de consumentenadviesprijs van de fiets. Die 7% wordt dan bij je winst opgeteld, waar je weer belasting over betaalt. Als je boven het drempelbedrag van € 2400,- komt heb je tevens recht op de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek.

Leasen

Er zijn ook vele mogelijkheden om een e-bike te leasen. Hierbij heb je het gemak van maandelijkse kosten, hoef je geen grote uitgave in één keer te doen en je krijgt bovendien goede service, want verzekering, pechhulp, reparatie, service en onderhoud zijn meestal inclusief in de leaseprijs.

Avatar foto
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →