Enorm veel mogelijkheden in een klein kastje

Je eigen gepersonaliseerde mini-pc

Een Asus barebone is een mini pc. Hoe klein is mini? Hij past in je handpalm. Dit maakt ‘m kleiner dan zelfs de meest compacte laptops bijvoorbeeld. Het grote voordeel van dit formaat is dat deze pc overal past. Op je bureau, eronder of misschien wel achter je monitor waarop je werkt. Een barebone past overal. Let er wel op dat zoals de naam al aangeeft het om een barebone gaat, wat wil zeggen dat de pc nog niet helemaal af is. Een barebone moet je nog voorzien van werkgeheugen, opslag en een besturingssysteem. Dat klinkt natuurlijk in eerste instantie als nadelig, maar het grote voordeel is wel dat je de pc qua specificaties volledig naar je hand zet. Je kiest zelf hoe krachtig het apparaat moet zijn.

Hoe krachtig moet de pc zijn?

Het enige wat een Asus barebone al heeft, is een processor. Afhankelijk van wat je van plan bent met de pc te gaan doen kies je zelf de rest van de onderdelen. Doe je veel dingen tegelijkertijd? Denk dan aan voldoende werkgeheugen. Wil je veel bestanden opslaan, dan heb je vanzelfsprekend een harde schijf of SSD nodig met veel opslagruimte. Op die manier creëer je een pc die qua specificaties perfect aansluit bij jouw gebruikssituatie en wensen. Daarom is een Asus barebone geschikt voor een ieder die zijn werk op een pc doet. Dat geldt voor administratief werk, maar ook zeker voor het retoucheren van foto’s of als je graag creatief bent met videomontages.

Klaar voor de toekomst

Nu is het waar dat een laptop ook handig is voor de gemiddelde zzp’er, maar in tegenstelling tot een barebone is de hardware van een laptop niet uitbreidbaar. Wil je bijvoorbeeld na een paar jaar extra werkgeheugen hebben of meer opslagruimte, dan is de kans groot dat je je laptop geen upgrade kan geven. Bij een barebone is dit veel makkelijker, omdat je immers zelf de onderdelen kiest. Ja, een barebone heeft geen scherm, maar de schermkeuze is wel volledig aan jou. Of je nou een grote of kleine monitor aansluit op de barebone, ook de monitor kies je zelf. Handig als je grafisch werk doet en dat het liefste op een 4K monitor doet bijvoorbeeld, want de Intel UHD Graphics geïntegreerde grafische kaart ondersteunt tot wel 2 4K beeldschermen tegelijkertijd.

Zeer geschikt voor een thuiskantoor

Behalve zijn compacte formaat en talloze opties wat hardware betreft brengt de Asus barebone nog meer voordelen met zich mee. Zo is de pc voorzien van microfoons, dus tijdens een online vergadering ben jij luid en duidelijk te verstaan. Combineer de barebone met een externe webcam en je neemt effectief deel aan iedere meeting via Microsoft Teams of Zoom. Ook last van haperend internet heb je niet langer, want met zowel een ethernetpoort als WiFi 6 ondersteuning heb je altijd stabiel internet, of je nou aangesloten bent met een kabel of draadloos.

Een kind kan de was doen

Het plaatsen van de onderdelen in een Asus barebone is niet moeilijk. Je draait een paar schroeven los en draait een paar nieuwe schroefjes aan als de onderdelen in het doosje zijn geplaatst. Dus als je weet hoe een schroevendraaier werkt, zet jij zonder problemen je eigen Asus barebone in elkaar. Een kind kan de was doen.

Interesse?

Lijkt jou een Asus barebone ideaal voor jouw werkzaamheden? Bestel hem dan bij Coolblue. Vandaag voor 23:59 besteld, morgen in huis.

Coolblue
Partner van ZZP Barometer

Coolblue, ooit begonnen als studentenbedrijf. Nu een snelgroeiend e-commercebedrijf met 9 fysieke winkels in Nederland en België. Sinds de oprichting in 1999 heeft Coolblue maar één doel: jou blij maken. Ze geven advies met verstand van zaken en hebben een obsessieve focus op klanttevredenheid. Met meer dan 3.000 Coolblue'ers werken ze keihard om de klanten te verwonderen.

Bekijk alle artikelen van Coolblue →
Coolblue - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →