Alle facturatie software in één overzicht

Wil jij eenvoudig de beste facturen maken en versturen? Bekijk dan hier het complete overzicht van facturatiesoftware. Met deze factuurprogramma’s maak je eenvoudig online facturen. Doe dit aan de hand van factuurvoorbeelden of ontwerp je eigen factuur.

Vergelijk de beste facturatie software voor zzp’ers

Vergelijk de beste factuurprogramma’s aan de hand van prijzen, reviews en functies. Vul de gegevens in aan de linkerkant en bekijk welk factuurprogramma het beste is voor jou.

 

 
 

Keuze voor facturatie software: waar moet ik rekening mee houden?

Facturatie is vaak een onderdeel van een groter boekhoudpakket. Het aanbod van facturatieprogramma’s is groot. Maar hoe maak je een verstandige keuze? Er zijn een aantal zaken waar je bij de keuze rekening mee moet houden.

1. Je bedrijfsvorm

Als je zzp’er bent moet het facturatieprogramma goed werken voor jou. Gebruiksgemak is erg belangrijk.

2. Aantal facturen en offertes

Kijk goed naar het aantal facturen en offertes dat kan worden gemaakt en verstuurd binnen het programma. Bij een aantal aanbieders is dit beperkt en moet je meer betalen als je meer wenst te versturen.

3. Jouw budget

Meestal betaal je voor een goed boekhoudprogramma mét facturatie ongeveer 5 tot 15 euro per maand. Boekhoudprogramma’s bieden vaak ook een gratis facturatievariant aan waarbij facturen opmaken gratis is.

4. Integratie met andere software

Gebruik je ook software voor bijvoorbeeld betalingen op je website of houd je je klantcontacten bij in een CRM pakket? Kijk dan of er een koppeling mogelijk is. Dat maakt het veel handiger. Let ook op dat het factuurprogramma eventueel een koppeling kan maken met het boekhoudpakket van je boekhouder (mocht je die hebben). Zo kun je eenvoudig de facturen versturen naar en laten verwerken door je boekhouder.

Andere belangrijke functies

Naast de bovengenoemde zaken kun je een facturatieprogramma selecteren op de functies die voor jou van belang zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Bankkoppeling (voor importeren bankafschriften en het koppelen aan bijvoorbeeld openstaande facturen)
  • Versturen van betalingsherinneringen
  • Aanpasbare factuur templates voor een professionele factuur in jouw huisstijl
  • Offertes maken en omzetten naar factuur
  • Mobiele app voor het opslaan van bonnetjes en inkoopfacturen
  • Urenregistratie (zodat je gewerkte uren eenvoudig kunt omzetten in een factuur)
  • Betaalmethode integratie bij factuur (bij iDeal en Paypal) zodat betalen voor de klant heel eenvoudig en snel is