Leef je droom, droom je leven

Ik was nooit iemand met echte dromen, klinkt raar misschien maar ik ben opgevoed met het bekende gezegde “doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg” en er was eigenlijk geen plek om andere dingen te doen of te ambiëren. Helemaal niet zielig ofzo, ik wist niet beter.

Dit is best lang blijven hangen tot het moment ik jaren later mijn bedrijf startte.

Het startpunt van dromen

Ik kreeg langzaam maar zeker dromen, dromen over een andere toekomst, over een andere ik. En dat gebeurde ook. Ik werd een andere vrouw met andere idealen en een andere visie. Ik was nog steeds ik, maar wel een leukere ik (vind ik zelf). Dit hield ook in dat een aantal mensen om mij heen dit niet aan konden en vriendschappen gingen verloren.

Dit gebeurde regelmatig, want naarmate ik groeide en ontwikkelde werd mijn leven anders en kwamen en verdwenen er mensen (niet letterlijk hoor :-), ze waren gewoon geen deel meer van mijn leven).

Voor jezelf kiezen houdt niet in dat je egoïstisch bent, dat vond ik in het begin nogal. Kiezen voor jou maakt je een beter mens en als je van jezelf houdt, kun je beter van een ander houden.. zo is het toch? Op dat punt ben ik regelmatig beland en het was soms best een worsteling met mijn gedachten. Maar achteraf gezien, is dit wel het beste geweest voor mij en mijn omgeving. Het maakt je een mooier mens.

Oeiiii, ik groei

Ik ben erachter gekomen dat ik een soort van “2-year itch” heb. Na 2 jaar begint er van alles te kriebelen in mijn lijf en MOET ik iets gaan doen. En dan heb ik het over mijn bedrijf, niet zozeer mij als persoon (hoewel..). In 2016 startte ik als ondernemer, geen idee wat ik wilde of waar ik naar toe wilde. Een stip op de horizon? Ik had er nooit bij stil gestaan. In 2018 veranderde dit compleet; ik veranderde de naam van mijn bedrijf, positionering werd anders, zichtbaar- en herkenbaarheid vergroten, overal zijn en mijn aanbod maakte een 180-switch. Ineens kreeg ik nog meer dromen, dromen van groei en ineens wist ik echt wat ik wilde en wie ik wilde zijn. Ging werken met een fantastische business coach en ik ging als een speer.

Wet van Actie

Eind 2020/begin 2021: daar was de 2-year itch weer. Inmiddels liep mijn bedrijf zeer goed, leuke klanten, mooie opdrachten en ik was super creatief. Toch miste er iets voor mijn gevoel. Ik was al een tijdje fan van Wet van Aantrekkingskracht, deed er af en toe iets mee maar dat zette uiteraard geen zoden aan de dijk. De droom om te wonen en te werken in Portugal bleef héééééél ver weg.

Maar daar bleef het niet bij! 

Ondertussen was ik heel enthousiast geworden over het gebruik van kleuren in je bedrijf en voor jezelf. Sterker nog, ik heb begin 2021 mijn hele brand ge-redesigned, én mijn website opnieuw (laten) bouwen én met een manifestatie-coach gaan werken én een tweede bedrijf op te zetten én een training gaan volgen om Persoonlijke Kracht coach (kleuren) te worden, én én … nog veel meer om mijn bedrijf te laten passen bij de gegroeide en doorontwikkelde IK.

Enorme stappen heb ik gezet en met succes! Ik ben nog steeds dankbaar voor die eerste maanden van het jaar en dat mijn partner het normaal begon te vinden dat ik om 12 uur ’s nachts nog aan het werken was. Ik volgde ook nog een cursus Portugees tussen de bedrijven door trouwens. Dit mag ik niet vergeten want die droom om te wonen en te werken in Portugal was er nog steeds. En is inmiddels deels waarheid geworden.

Portugese droom

Ineens had ik ook een fijne klant in Portugal, in het dorp waar ik al bijna 10 jaar kom, en vrienden met bedrijven aldaar. En wat zo mooi is, is dat ik door mijn geloof in mijzelf nu de kansen heb gekregen waar ik op hoopte. Toen ik hardop had uitgesproken wat mijn droom was, begonnen er hele andere deuren en ramen open te gaan voor mij. Contacten in Portugal werden intensiever en duidelijker en alles begint nu op zijn plaats te vallen.

Ik besloot om te gaan onderzoeken of ik mijn bedrijf net zo efficiënt kan runnen vanuit Portugal als vanuit Nederland en ik ga 3 maanden daar werken en wonen. En ik heb er toch een partij zin in. Het enige waar ik ‘bang’ voor ben is dat ik het te leuk ga vinden hahaha. En volgens een vriendin daar, gaat dat ook gebeuren. We gaan het zien. Ik ben er klaar voor.

Terwijl ik dit schrijf, krijg ik ook een idee; ik ga blogs/artikelen o.i.d. schrijven over ondernemen in Portugal, hoe het is en voelt, waar loop ik tegenaan en dat soort dingen.

Zo werkt het bij mij altijd. Ik praat of schrijf ergens over of ik ben in gesprek met een andere ondernemer en de ideeën komen als vanzelf omhoog drijven.

Blijf mij volgen in mijn Portugese droom, ik inspireer je graag.

Sandra Westein

Sandra is Business Organiser en ondersteunt ondernemers als personal virtual assistant. Dit doet zij nu 5 jaar sinds 1 mei 2016. Sandra is meer dan een assistent, door lange werkervaring en mensenkennis en omdat zij zelf ondernemer is, begrijpt ze heel goed wat een ondernemer nodig heeft qua ondersteuning. Naast het ontzorgen en ontlasten in de dagelijkse gang van zaken is zij ook adviseur en sparringpartner en staat naast jou als ondernemer. De ideale klant van Sandra heeft groei ambitie en maakt keuzes en is niet bang te delegeren. Sandra’s motto: “the only way is up”.

Bekijk alle artikelen van Sandra Westein →
Appwiki - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →