Met deze software is het doen van je btw-aangifte altijd een makkie

Het doen van je btw-aangifte wordt er bijna leuk door!

Er zijn drie dingen waar zzp’ers zich het meest aan ergeren tijdens het doen van hun btw-aangifte:

  1. Waar liggen die bonnetjes nou ook alweer?
  2. Je administratie is een rommeltje
  3. Het duurt zo lang

Maar er zijn verschillende soorten software die ervoor kunnen zorgen dat al deze pijnpunten vanaf nu verleden tijd zijn. 

Nooit meer op zoek naar bonnetjes

Klinkt dat als muziek in je oren? Dan is een boekhoudprogramma wellicht iets voor jou. Download de app van het programma op je telefoon, en scan elk bonnetje meteen als je hem krijgt. Raak je daarna de bonnetjes kwijt? Geen probleem, de Belastingdienst erkent ook digitale versies van je bonnetjes. Kortom: leer jezelf aan om altijd foto’s te maken van je bonnetjes en je loopt nooit meer extra afkorting mis. Benieuwd naar welke boekhoudprogramma’s er zijn? Wij kunnen onderstaande aanraden.

Maak nooit meer een fout op je facturen

Met terugwerkende kracht een factuur aanpassen is iets dat je als zzp’er niet wilt meemaken. Het kan namelijk een ingewikkeld en lang proces zijn. Om eenvoudig professionele facturen te versturen waardoor je snel betaald wordt en waardoor je betalingen kunt bijwerken kun je een facturatieprogramma gebruiken. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij e-Boekhouden, Rompslomp en Exact om je facturatie eenvoudig en foutloos te kunnen doen. Daar ga je een hoop tijd mee besparen.

e-Boekhouden.nl

Rompslomp

Exact

Mis nooit meer uren die je hebt gewerkt

Het zorgvuldig bijhouden van de uren die je hebt gewerkt kan soms als een extra klus voelen. Daarom is het makkelijk om het te vergeten en daardoor kun je vaak geld mislopen door de minder declarabele uren. Met een urenregistratie app is dit verleden tijd. Zet de timer aan als je begint met een klus en weer uit als je klaar bent. Zo houd je makkelijk en nauwkeurig bij wat je hebt gedaan. En dat maakt het versturen van je facturen dan ook weer heel makkelijk. Een win-win dus. Onderstaande urenregistratie software kunnen we je aanraden. 

Avatar foto
Arjan Nieuwbeerta

Arjan Nieuwbeerta is Marketing Lead bij Appwiki. Appwiki is dé advieswebsite waar je als zzp’er de beste bedrijfssoftware vindt en vergelijkt. Denk aan software op het gebied van boekhouding, urenregistratie, CRM, webshop en kassa. Door onze expertise met je te delen ontdek je de software die het beste bij je past. Dit helpt je tijd besparen en slimmer (online) te ondernemen.

Bekijk alle artikelen van Arjan Nieuwbeerta →

Dit zijn de beste softwareprogramma’s van 2021 voor zzp'ers :e-Boekhouden.nl

Visma

Rompslomp.nl

DigiBTW

MoneyMonk

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →