Parttime ondernemen: waar moet ik op letten?

Payrolling
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Een trend die we de afgelopen tijd steeds vaker terugzien is dat er steeds meer mensen kiezen voor parttime ondernemen. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je wilt ondernemen naast jouw baan of studie?

Een specifieke keuze

Als je kiest voor parttime ondernemen dan is dit een specifieke keuze. Enerzijds wil je profiteren van de voordelen die het ondernemerschap biedt, terwijl je je anderzijds (nog) niet fulltime wilt bezighouden met je eigen bedrijf. Echter is het belangrijk dat jij je als parttime ondernemer wel houdt aan alle regeltjes die horen bij het ondernemerschap. Schrijf je in bij KVK, houd je administratie bij, zorg voor de facturatie, betaal de facturen en regel de salarissen.

Uitbesteden van de werkzaamheden

Als parttime ondernemer kies je ervoor om naast je studie of parttime baan zelf een bedrijf te beginnen. Waar je wel rekening moet houden is dat het bijhouden van de administratie en dergelijke veel tijd vergt. Dit is natuurlijk zonde, want als ondernemer wil jij je natuurlijk zoveel mogelijk focussen op het ondernemerschap. Wij raden je aan om gebruik te maken van payrolling. Met payrolling hoef jij je geen zorgen te maken over de randzaken, die bij het ondernemerschap komen kijken. Hierdoor heb je meer vrijheid en kun jij de tijd nemen om van jouw onderneming een succes te maken.

Voordelen payrolling

Payrolling levert diverse voordelen op voor jou als ondernemer. Als je een payrollorganisatie in de arm neemt dan zorgen zij ervoor dat jouw administratie gedaan wordt en de salarissen worden uitbetaald. Bovendien beschermen ze je tegen risico’s als ziekte, werkloosheid en wanbetaling door jouw opdrachtgevers.

FreelancePayroll

FreelancePayroll ontzorgt jou graag zodat jij je 100% kunt richten op het ondernemerschap. En we gaan verder: dankzij ons netwerk van opdrachtgevers wordt het nog makkelijker om nieuwe opdrachten te vinden. Zo kan jouw bedrijf groeien.

FreelancePayroll
Partner van ZZP Barometer

FreelancePayroll is sinds 2018 actief en richt zich op freelancers en zzp'ers. Wij bieden Freelance payrolling aan voor zelfstandigen denk hierbij aan: salarisbetaling, pensioenopbouw, creditchecks, beschermen bij wanbetaling opdrachtgevers, verzekeren tegen bedrijfsaansprakelijkheid en persoonlijk advies van een eigen adviseur. Voor zelfstandigen bieden we tevens ZZP Ondersteuning aan denk hierbij aan: debiteurenbeheer, creditchecks, opstellen modelovereenkomsten, persoonlijk advies van een eigen adviseur.

Bekijk alle artikelen van FreelancePayroll →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →