Ranglijst: urenregistratiesoftware

De beste urenregistratiesoftware voor zzp’ers

Wil jij als zzp’er je uren bijhouden? Zo kan jij makkelijk voldoen aan de urenverantwoording tegenover de Belastingdienst en opdrachtgevers. Je kan uren bijhouden in Excel maar je kan ook gebruik maken van een urenregistratieprogramma.

Vergelijk de beste urenregistratieprogramma’s voor zzp’ers

Vergelijk de beste urenregistratiesystemen aan de hand van prijzen, reviews en functionaliteiten. Vul de gegevens in aan de linkerkant en bekijk zo welke urenregistratie software het beste past bij jou.

 

 
 

Waarom werkuren bijhouden?

Wanneer je werkt als zzp’er is het niet verplicht om je uren bij te houden. Maar wil je gebruik maken van de ondernemersaftrek speciaal voor ondernemers en zzp’ers. Wil je in aanmerking komen voor de ondernemersaftrek? Dan moet je als ondernemer voldoen aan het urencriterium van minimaal 1225 besteedde uren in je eigen bedrijf. Door gebruik te maken van een urenregistratieprogramma houd jij eenvoudig je urenverantwoording bij tegenover de Belastingdienst.

Een regeling zoals de ondernemersaftrek is wel zo aantrekkelijk dat het die extra uren administratie zeker waard is. Daarnaast geeft een urenregistratie ook inzicht in je gewerkte tijd. Zo weet jij hoe lang een bepaald project duurt en welke opdrachten het meeste opleveren tegenover de gewerkte uren.

Hoe hou je de urenregistratie bij?

Uren bijhouden kan op twee manieren. Door uren bij te houden in Excel of met een online urenregistratieprogramma:

  • Kies je ervoor om gewerkte uren bij te houden in Excel, dan is het gratis. Wel staat hier tegenover dat wanneer je meerdere opdrachtgevers krijgt, het programma al snel onoverzichtelijk is. Ook is werken in Excel foutgevoelig en werk je veelal met lastige formules.
  • Uren bijhouden met behulp van een online urenregistratieprogramma. Door gebruik te maken van urenregistratiesoftware bespaar jij jezelf veel fouten en tijd. Een andere belangrijke functie van een online urenregistratieprogramma is het gebruik van een urenregistratie-app. Zo vergeet je nooit meer uren bij te houden. Het is de enkele euro’s per maand meer dan waard.

De beste gratis urenregistratiesoftware

Als je de keuze maakt voor tijdregistratie in Excel dan is het gratis. Maar wil je een professioneel programma dan betaal je een aantal euro’s per maand. Aanbieders van urenregistratiesystemen bieden de mogelijkheid tot een proefperiode. Zo kom jij erachter welke manier van uren bijhouden het beste past bij jouw werkwijze.