Regelingen onderwerp van gesprek bij KVK Coronaloket

KvK noodnummer | ZZP Barometer nieuws

Vanaf de start van het KVK Coronaloket op 12 maart tot en met 1 mei zijn ruim 45.000 ondernemersvragen door het adviesteam van de Kamer van Koophandel beantwoord en is de site  2.712.629 keer bezocht. Bijna de helft (47%) van de bellers zijn zzp’ers, 32% zijn ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Veel ondernemers (56%) hebben vragen over de door de overheid opengestelde tegemoetkomingsregelingen en over liquiditeit en financieringsmogelijkheden. KVK startte het Coronaloket op verzoek van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

De meeste bellers komen uit de Noord- en Zuid-Holland (46%), gevolgd door Noord-Brabant (14%) en Gelderland (10%). De meeste ondernemers zijn werkzaam in de sectoren ‘zakelijke dienstverlening’ (19%), ‘detailhandel’ (13%) en ‘persoonlijke dienstverlening’ (12%).

Op 27 maart ging de TOGS-regeling (compensatieregeling getroffen sectoren, een eenmalig vast bedrag van € 4000) in en op 28 maart volgde een uitbreiding ten behoeve van ondernemers in de non-food. Op 27 maart belden 1.113 ondernemers het KVK Coronaloket en op 30 maart waren dat 2.044 bellers. Bijna de helft van alle vragen gingen over de TOGS-regeling en andere regelingen. Dat gold ook voor NOW (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) op 6 april. Over deze regeling werden op 6 en 7 april meer dan 1400 vragen gesteld. Op 28 april volgde een verdere uitbreiding en versoepeling van de regelingen voor ondernemers (tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers en de borgstelling MKB-Kredieten). Meer dan 60% van de vragen in de dagen hierna gingen hierover.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →