Rotterdamse Roots

Het is 4 mei 1963. Het passagiersschip de Waterman vertrekt met 1500 supporters vanaf de Lloydkade in Rotterdam. Ze gaan de reis naar Lissabon maken om hun club Feyenoord (toen nog geschreven als Feijenoord) aan te moedigen in de Halve Finale van de Europacup 1 tegen Benfica.

Nu 2 uurtjes vliegen, toen was dat een wereldreis.

Waarom vertel ik dit verhaal?

Omdat mijn ouders op die 4 mei 1963 als vrijgezel aan boord gingen van de Waterman en als stel terugkwamen in Rotterdam.

Feyenoord was uitgeschakeld, maar mijn ouders hadden elkaar gevonden. 7 Jaar later werd ik geboren.

Dat is mijn ontstaansgeschiedenis. Andere Tijden Sport maakte er een prachtige documentaire ‘De Geboorte van het Legioen’ van. Een aanrader voor iedereen die een mooie geschiedenis over vriendschap, vervlogen tijden en sport kan waarderen.

Ook omdat mijn vader al lang geleden is overleden, was ik heel blij met deze documentaire. Omdat  ik zo mijn kinderen kan laten kennismaken met de Opa die ze nooit gekend hebben.

En ze leren zo mijn en dus ook hun eigen geschiedenis.

Als ik met nieuwe klanten kennismaak, wil ik ook altijd iets weten over hun geschiedenis.

Welke verhalen vertellen zij aan hun kinderen? Wat hebben ze van huis uit meegekregen en wat willen ze daarvan meenemen in hun ondernemerschap?

Er volgen altijd mooie, soms ook rauwe of ontroerende gesprekken die eigenlijk gaan over waarde. Waaraan hecht je waarde?

En welke waarde wil je leggen in je loopbaan en je ondernemerschap? Doe je dat goed, dan sta je veel sterker en steviger.

Je weet waar je het voor doet, kunt daar steeds mee verbinden, ook als het soms lastig is.

Ik hecht waarde aan mijn Rotterdamse Roots en vind het belangrijk om me te verbinden met het verhaal van dat 20-jarige meisje (mijn moeder!) dat 57 jaar geleden het lef had om op de boot te stappen, het avontuur tegemoet te gaan en maar te zien wat er dan gebeurde.

Wat er gebeurde was dat ze ongelofelijk zeeziek werd, zich met veel pijn en moeite naar het dek sleepte en mijn vader de kans gaf om zich als hoffelijke man over haar te ontfermen. Sterke move Pap!

Dat was het begin van mijn geschiedenis en die van mijn gezin. Zonder Feyenoord was ik er kortom niet geweest.

Nu begrijpen jullie waarom ik zo vaak aan het emmeren ben over mijn Rotterdamse Roots 😊. 

Wat zijn jouw roots en wat neem je daarvan mee in jouw ondernemerschap?

In mijn gratis e-book lees je meer over betekenisvol ondernemen, doelen stellen en succesvol ondernemerschap. Ben jij ondernemer / zzp’er en kun je wel wat hulp gebruiken bij de stap naar succesvol ondernemerschap? Vraag dan een 1 op 1 perspectief gesprek met mij aan.

Marco den Hartog

Businesscoach voor soepele sales en mooie marketing

Marco is succesvol ondernemer en ervaren businesscoach en -trainer. Daarnaast is hij getrouwd, vader van 2 opgroeiende kinderen, Italië-liefhebber en fanatiek skiër en volleyballer. Hij geeft regelmatig trainingen, workshops en lezingen over ondernemerschap, soepele sales en mooie marketing. Daarbij mag je van Marco altijd een Rotterdamse, praktische en humorvolle ervaring verwachten. Hij brengt zijn eigen praktijk en die van zijn 2000+ cliënten ruimhartig in en laat je zonder enige vaktaal zien hoe ondernemers vandaag nog mooie stappen kunnen zetten naar nog sterker en plezieriger ondernemerschap

Bekijk alle artikelen van Marco den Hartog →
Apppwiki - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →